5 szakáll és haj kombó, ami téged is inspirál

Egy megfelelő szakáll és haj kombó teljesen megváltoztatja egy férfi megjelenését, akár pólóban van akár farmerban vagy öltönyben. Volt idő, amikor nem volt ekkora hangsúly a külső megjelenésen, azonban a közösségi média befolyása miatt a dolgok teljesen megváltoztak, és a férfiak sokkal érzékenyebbek lettek a témával kapcsolatban.

Mikor tökéletes a megjelenésed? Ha összhangban vagy. Nem csak belsőleg, külsőleg is. Fontos, hogy a frizurád és a szakállad egy egységet alkosson, és ne két teljesen különálló stílust képviseljenek. Fontos személyre szabottan megtalálni a hozzád leginkább illő fazont és hosszt.

1. Buzz cut és a borosta

A buzz cut, azaz az egyhosszúra nyírt frizura egy klasszikus, egyszerű, és jó értelembe véve igénytelen frizura. Azon kívül, hogy rendszeres vágási karbantartást igényel, más dolgod nincs vele.

 

 

Rövidsége miatt nagyon jól passzol hozzá egy rövid vagy középhosszú borosta, mert nagyon jól kiegészítik egymást azonos megjelenésük miatt. Amennyiben kerekebb arcod van, érdemes éleket vinni a borostádba, ha viszont az arcodon az élek erőteljesebben dominálnak, jobb, ha a természetes, kerekdedebb formát választod. Egyszerű és nagyszerű párosítás!

2. Side part frizura balbo szakállal, egy népszerű szakáll és haj kombó

A side part, azaz az oldalra fésült frizura egy basic, egyszerű hajstílus, ami nagyon sokoldalú. Mindegy, hogy rövidebb vagy hosszabb, jobbról húz balra vagy balról jobbra, bárhogy helytálló! 100%-ban az igényeidre szabható, és ami a legjobb hír, hogy minden arcformán jól mutat! Bármilyen stílussal kombinálhatod, ugyanis épp olyan jól mutat elegáns cuccban mint egy melegítőszerkóval!

 

 

A side part frizura egyszerűségét tökéletesen kiegészíti a balbo szakáll markánssága. Egy igazi vagány szakáll stílus, amiért mindenki rajong. Talán a fazon javára szolgál, hogy Vasember védjegyeként is tekinthetünk rá, ami már önmagában felruházza a fazont egy jó adag menőséggel. Erős karakter ad az arcnak, és kiemeli az arc előnyös részeit. A balbo szakáll egy könnyed side part frizurával párosítva maga a tökély!

3. Slicked back és egy rövid full beard

A slicked back, azaz a hátrafésült frizura kevés magyarázatot igényel, egyszerűen A frizurák egyike. Menő, férfias, sokoldalú és kortalan. Bárki, bármikor viselheti, anélkül, hogy mellé fogna vele. Akár a 20-as éveidet pörgeted, akár az arany 60-asba vagy, biztosan jól fog állni! A slicked back frizura lényege, hogy oldalt a hajat rövidebbre vágják, felül pedig hosszúra. A felső résznek legalább 15 cm-nek kell lennie, hogy tisztességesen hátra lehessen fésülni.

 

 

A frizura önmagában is karakteres, viszont egy szintén karakteres szakállal egybekötve még jobb eredményt érhetsz el. Egy erőteljes, kontrasztos full beard szakáll tökéletesen kiegészíti az amúgy modern hátrafésült frizurát, remek összhangot hoz létre.

4. Side part frizura lágy borostával

A side part, azaz az oldalra fésült frizura egy nagyon klasszikus, sokoldalú frizura, ami mindig jó választás. Az oldalsó része a hajadnak lehet egészen rövid, akár bőrből induló átmenetes, de lehet hosszabb is. A felső hajrészed hossza szintén azon múlik, hogy mit preferálsz. Lehet kicsit hosszú, de ha szeretnéd, lehet egészen hosszú is, a lényeg, hogy tudd egyik oldalról a másikra pakolni. Ha már egyik-másik oldal, a side part friuzrát formázhatod jobból balra, de balról jobbra is, attól függően hogy éppen hogy tetszik, vagy hogy melyik verzió áll jobban.

 

 

A side part frizura alapvetően egy visszafogottabb hajstílus, ami mellé tökéletes összhangot teremt egy visszafogottabb, lágy borosta. Egy maximum 3-4 mm-es hosszúságú borosta kellő karaktert és árnyékot ad az arcodnak, ami nagyon jól kiegészíti az egyik oldalra összpontosuló frizurát. A kettő együtt egy modern és tudatos egységet alkot.

5. Comb over és egy kis bajusz

A comb over szintén egy oldalra orientált frizurát takar, de a side part frizuránál egy modernebb és „szabálykövetőbb” fazon. A hajstílus lényege, hogy a frizurát oldalt rövidre vágják, felül pedig hosszabbra. A felső részt balról jobbra formázzák, és a választékot legtöbbször gépi megerősítéssel hangsúlyosabbá teszik. Ha ez neked túl sok, akkor maradhatsz a természetes választéknál. Ha viszont szereted a modernebb vonalat, mindenképp kérd megerősítéssel, mert nagyon stílusos eredményt érsz el vele!

 

 

A modern comb over hangulata nagyon jól kiegészül egy hangsúlyos bajusszal. Elsőre furcsa lehet „csak” egy bajuszt viselni, ha eddig mindig csak borostád vagy teljes szakállad volt, de hidd el, baromi menő. A figyelem egy pontba összpontosul, amit nagyon jól ellensúlyoz az szintén figyelmet felkeltő, választéknál megerősített frizura. Ha szeretnéd, hagyj egy kis borostát is fenn, de a kontraszt legyen látványos a bajusz és a borosta között!

Neked mi a kedvenc kombód?

Ahhoz hogy megtaláld a tökéletes párosítást, tisztában kell lenned az adottságaiddal, mind az arcod formáját, mind a hajadat és az arcszőrzetedet tekintve. A szakáll és haj kombódnak együttesen és egyenként is ki kell emelnie az arcod legjobb tulajdonságait, és el kell vonnia a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Együttesen egységet kell alkotniuk. Egy jó szakáll és haj kombó a maximumot képes kihozni belőled, de ehhez szükséged van egy profi borbélyra!

Mi az A76-ban figyelembe vesszük a tulajdonságaid, és segítünk megtalálni a hozzád leginkább passzoló fazonokat. Átbeszéljük az igényeidet és a preferenciáidat, és ennek alapján együtt meghatározzuk a célt. Nőként pontosan tudjuk, mi áll igazán jól egy férfinak, így ha esetleg elakadtál, nálunk a legjobb kezekben leszel.