A nagy borosta útmutató

Valamikor a borosta a lustaság kinyilvánításának tökéletes eszköze volt, de ezek az idők bizony elmúltak. Nem csak külön szakállstílusként van nyilvántartva, hanem divatjeggyé is vált, méghozzá minden korosztály számára. A „gyere anya, fogd meg a kezem” fiú arcból azonnal „gyere édes, szórakozzunk egy kicsit” férfi arc születik. Igen, van az a túlfűtött borosta, amitől a női szívek hevesebben vernek. Te melyikre vágysz?

 

 

Ebben a cikkben mindent megmutatunk a borostával kapcsolatban. Segítünk kideríteni, hogy illik-e hozzád, hogy hogyan ápold, és megmutatjuk a legjobb borosta fazonokat, amikből válogatva biztos sikered lesz.

Mi az a borosta?

Minden, ami nem frissen borotvált, és nem is szakáll. Jó, ennél kicsit pontosabb leszek: olyan egyhosszúságra nyírt arcszőrzet, ami 5 cm-es hosszúságnál rövidebb szőrzet, az a borosta kategóriába sorolható. Fazonját tekintve csak a képzelet szab határt, itt nincsenek kikötések. Mindenféle borosta borosta.

Lágy borosta: 2 mm-nél rövidebb arcszőrzet. Általában ezt nevezik két-három napos borostának.

Közepes borosta: az az arcszőrzet, ami meghaladja a 2mm hosszúságot.

Erős borosta: 4-5 mm közötti arcszőrzet. Ez általában a 10 napos borosta.

 

Kinek való a borosta?

A borosta valójában bárkinek alkalmas. Különleges tulajdonsága, hogy szinte minden arcformán nagyon jól mutat. Leginkább azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnének frissen borotvált arccal élni, viszont az erőteljesebb szakállakat sem érzik magukénak. Tökéletes átmenet a két állapot között, nem igényel nagy erőfeszítést, viszont van egy karaktere az arcnak. Érdemes azoknak is kipróbálni, akiknek a munkájuk nem teszi lehetővé, hogy robosztusabb szakállat viseljen.

Miért jó a borosta?

Kiválóan hangsúlyozza a férfiasságot, nagyon szép textúrát ad az arcnak és kiemeli az előnyös vonásokat. Karakterességet ad, és ami az indokok indoka, hogy szinte minden nő imádja!

Milyen arcformához ajánlott a borosta?

Kétség kívül minden arcformán remekül mutat, mindenki nyugodt szívvel kipróbálhatja. A legtöbb arcformán egyaránt kiemeli az előnyös vonásokat, és kivétel nélkül karakteressé teszi az arcot.

Hogy lehet borostám?

Ahhoz, hogy Te is borosta tulajdonos légy, nagyon egyszerű lépéseket kell tenned. Egyszerűen csak növeszd meg a szakállad. Legalább 4-5 napig ne vágd le, és ne piszkáld. Ha hosszabb arcszőrzettel érkezel hozzánk, sokkal könnyebb lesz tökéletesen kialakítani. 

Az A76-ban a borostát gép és penge használatával végezzük. Kiemelten odafigyelünk arra, hogy az áll és a szem alatti kontúrok szabályosak maradjanak. A borosta vágását kérheted forró törölközős változatban is, ez egy külön wellness érzéssel ér fel!

Magamnak is levághatom?

Ahogyan mondani szokás, gyakorlat teszi a mestert. Természetesen lehet próbálkozni az otthoni igazítással, de készülj fel, hogy nem biztos, hogy olyan lesz, mint amilyet megálmodtál. Nézzük, mik a szükséges lépések a tökéletes borostához:

A vágási rutin megkezdése előtt követendő lépések:

Tisztíts és hámlassz

Ahogy egy festmény alapja a tiszta és sima vászon, az arcodnak is szüksége van a megfelelő alapokra, mielőtt borostát növesztenél.

  • Mindig tartsd tisztán az arcod, legyen szennyeződésektől mentes.
  • Használj arcradírt, hogy megszabadítsd az arcodat az elhalt hámsejtektől.
  • Használj hidratáló krémet, hogy az arcod megtartsa a szükséges nedvességet, és hidratált legyen.

 

Válassz jó minőségű szakállvágó gépet

Trimmereket minden formában, méretben és árban lehet már kapni, válaszd ki a neked megfelelőt. A minősége mindenképp legyen a lehető legjobb! (Ez nem feltétlen az árában mutatkozik meg, nyugodtan kérd ki mások véleményét, de a szalonban is szívesen segítünk eligazodni a témában.) Ha hosszú távon gondolkozol a borostán, érdemes a szakállvágó helyett borostához való gépet vásárolni. Ezt olyan arcszőrzetre tervezték, ami rövidebb, mint az átlagos szakáll.

Most, hogy megvannak a biztos alapok, nézzük mik a pontos és szükséges lépések a jó borosta kialakításához.

Borosta lépésről lépésre

Hagyd nőni a szakállad

Növeszd a szakállad legalább 5-7 napig, hogy minél több és hosszabb arcszőrzettel dolgozhass. Furcsán hangozhat, hogy miért kéne hosszú arcszőrzet ha rövidet akar az ember, de hidd el, sokkal szebb eredmény érhető el, ha tömöttebb az arcszőrzet.

Indulhat a szakállvágó gép

Válaszd ki, hogy mekkora hosszúságot szeretnél viselni. Használj trimmer védőt, ez lehetővé teszi a precízebb vágást.

Alakítsd ki a határokat

Az egyik legfontosabb, amit szem előtt kell tartani, az a borosta határai. Sokan szeretik a nyakkivágást és az arc többi részét tisztán tartani, de ez személyes preferencia kérdése. Tény, hogy a határok betartásával a borosta szándékosságot, nem pedig lustaságot sugall, viszont vannak, akik szeretik, ha a nyakat is éri a borosta, ez is teljesen rendben van.

A tökéletes nyakkivágást így képzeld el: egy fültől fülig tartó ívelt A vonal, aminek közepe, vagy ha úgy tetszik a csúcs az Ádám csutkánál végződik.

Használhatsz pengét

Sok férfi szereti, ha határozott ívek teszik hangsúlyosabbá a borostát, így használhatsz pengét a szakáll vonalainak élesítése érdekében. Így hangsúlyosabb a borostás és a tiszta részek közti ellentét.

Hidratálj

Mivel a pengék és a borotva használata dörzsöli a bőrt, kiütéseket és irritációkat okozhat. Emiatt fontos, hogy mindig hidratáld a bőröd. Használj jó minőségű szakáll olajat és hidratálókat, ami táplálja és megnyugtatja a bőrt, valamint segíti az arcszőrzet egészségét is.

Hogyan kell karbantartani a borostát?

A borosta ápolása nem egy kemény munka, de mindenképp figyelmet és törődést igényel.

 

 

  • A szakállat érdemes hetente kétszer levágni, hogy az ápolt hatását.
  • A nyakkivágást és az arcot, ahol kóbor szőrszálak vannak, 2 naponta borotválni kell, hogy a kontúrok megmaradjanak.
  • A bőr típusától függően használj hidratáló krémet az arc nedvességének megtartásához és a bőr hidratálásához.
  • Mindig használj szakáll olajat, hogy a bőr és az arcszőrzet hidratált legyen.

Legnépszerűbb borosta stílusok

„5 o’clock shadow” – „5 órás árnyék”

Ez a legrövidebb borosta stílus, valójában egy 1 napos szakállat jelent. Az arcszőrzet hossza 0,5 mm.

 

Klasszikus borosta

Ha nem akarsz tisztán borotvált lenni, és nem akarod, hogy keményebb szakállad legyen, akkor a klasszikus borosta tökéletes választás. Stílusos, egyszerű, és könnyű megjelenés, ami mindenképp karakteressé tesz.

 

Kecskeszakáll borosta

Ha először kísérletnél a kecskeszakállal, a borosta kecskeszakáll nagyszerű lesz kezdő lépésnek. A különbség a hagyományos kecskeszakáll és a borosta kecskeszakáll között a szőrzet hosszúságában rejlik. Jó választás azoknak, akiknek a szakálla foltosan nő.

 

 

Most már jól látod, hogy a borosta rendkívül sokoldalúan hordható, rövidebben, hosszabban és többféle fazonban. A férfi arcot férfiasabbá, markánsabbá és előnyösebbé teszi. Kevés időt igényel a karbantartása, így a rohanós reggeleken se kell azon aggódnod, hogy lesz e elég időd belőni a szakállad.

Zéróból Félisten

Nem kell félni tőle, a borosta nem egy rakétatudomány. A legnagyobb dolog, amit észben kell tartanod, hogy rendszeresen ismételd a folyamatokat. Akár szalonban vágatod, akár otthon bajlódsz vele, rendszeresen tedd. Legyen frissen ápolt és kontúros. Ha ezekkel lépést tartasz, és az utógondozásra is odafigyelsz, pillanatok alatt fantasztikus borostád lesz. És nem csak a borostád lesz fantasztikus, hanem a körülötted lebegő női szemek is.

Válaszd az A76 barber shop-ot

Ha szeretnéd kipróbálni a borostát, de nem mersz belevágni, gyere el hozzánk az A76 barber shop-ba és segítünk átbeszélni, hogy milyen hosszúság és fazon lenne a leginkább hozzád illő. Segítünk, hogy mit kell vele tenned, és milyen eszközökre lesz szükséged a rendszeres karbantartáshoz. Ha nem rendelkezel a szükséges szakállápoló termékekkel, ami a borosta karbantartásához kelleni fog, azt is be tudod szerezni nálunk, sőt előtte ki is próbálhatod. Ezzel jó pár fölösleges kört és mellé nyúlást megspórolsz magadnak.