A legjobb férfi fodrász Budapesten? Ellátogattam az A76-os barber csajokhoz!

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Most kaptuk a hírt, hogy 7 ismeretlen VI. kerületi női elkövető, saját állítása szerint férfiak ezreinek szakállát vágta már le és havonta többszáz új szakállas vendég választja őket férfi fodrászának. Az A76 Barber Queens néven elhíresült női borbélyszalon ráadásul jó hangulattal, ajándék itallal és a magas minőségű szolgáltatásával sodorja veszélybe a konkurens budapesti barber shop-okat.

“Marketing bűnőzéssel állunk szemben vagy ez maga a valóság?” Az elsőre is átjön, hogy marketingben erősek a lányok, de valóban profi férfi fodrász szolgáltatásról van szó?

A bemutatkozó videójukban nem csak egy eredeti hangulatot, de profi szintű haj- és szakállnyírást is ígérnek!  Egy olyan férfi fodrászatot, ahol minden fodrász csaj egyéniség így ez az egész valóban más mint a sablon barber shop-ok.

Mivel a szakáll már születésem óta a legjobb barátom, ezért személyes ügyemnek tekintem, hogy magam rántsam le a leplet erről az A76 jelenségről, és fel is kerestem ezt a férfi fodrász szalont!

(Az A76 Móricz tesztjét itt tudod elolvasni.)

A férfi fodrászat weboldala

Első lépésként ellátogattam a www.a76.hu weboldalra és itt néztem körül. Be kell vallani, hogy a igényesen össze van rakva, egyenként felsorakoznak a borbély / férfi fodrász csajok bemutatkozó oldalai és a munkáik képeiből is van nem is kevés. Ezeket a hajakat és szakállakat elnézve – ha tényleg a fodrász csajok vágták – akkor mindenképp megér egy próbát ez a hely.

A76 Oktogon borbély csajai

Ilyen hajakat és szakállakat vágnak

Az online foglalási rendszer hibátlanul működik, így választottam magamnak egy szimpatikus fodrász csajt és be is jelentkeztem az Oktogonon lévő férfi fodrászatba, Hannához!

Férfi fodrász árak az A76-ban

A weboldalon és a facebook oldalukon is megtalálható az árlista. Első blikkre 7 ezer forint felettire saccoltam a hajvágást, de ennél kevesebb : 6.600 Ft a férfi hajvágás és 9.600 Ft a haj + szakálligazítás. Plusz sör és whiskey minden férfi fodrász szolgáltatás mellé ajándékba. Kártyás fizetés 2021 márciusától szintén elérhető.

Vélemények az A76 férfi fodrászatról

Meg szoktad nézni egy hely google véleményeit mielőtt ellátogatsz oda? Én bármilyen új dolgot próbálok ki rögtön ezzel kezdek. Be is pötyögtem a google-be: A76 fodrászat. Mindkét helynek külön google fiókja van, egyenként 200+ véleménnyel. Az átlag 4,8 csillag.Nézzük meg a legroszabb véleményeket és szűrjünk eszerint.

Az Oktogonon lévő A76-ban 15 db 1-es vélemény van a közel 800-ból, a Móricz-on lévő barber shop-ban összesen 7 db a szintén kb 800-ból. Ezeken felül van még néhány 2-es és 3-mas illetve van olyan 1 csillagos vélemény is ami mellett nincsen szöveg, de ezeket általában mindenhol fenntartással kezelem.

(A szöveges értékelés nélküli negatív vélemények mindig gyanúsak). A google vélemények alapján jogosan lehetnek az embernek magas elvárásai. Nincs más hátra, csekkoljuk le először az Oktogoni, majd pedig a Móriczon lévő férfi fodrász szalont!

Az A76 fodrász szalon az Oktogonnál

Azt hirdetik, hogy az Oktogontól 1 percre vannak. Lemértem: 1 perc 52 másodperc. A körúton kell végiggyalogolni a Raiffeisen banktól a király utca felé és egészen hamar meg is pillantod a barber forgót. A fodrász szalonba belépve egybehangzó köszönés és vidámság fogad.

Egészen egyedi hangulat fogad az A76 Oktogonban

A fodrász üzlet design-ja egy kicsit a romcskocsmákéra hajaz, de annál igényesebb és tisztább verzióban. Elektronikus zene szól, a fények és a hangulat miatt olyan mintha egy nők által vezetett pub-ba érkeztem volna, ami mellesleg egy műhelyre is hasonlít. Hanna rögtön meg is kínált egy Csíki sörrel, ami ellen nem igazán tiltakoztam.

A hajmosáshoz elvezet engm a szalon hátsó részébe, ahol 3 hajmosó is van. Összesen 11 szék van a szalonban, de jelenleg 8 van üzembe állítva.

Ez aztán tényleg egy nők által uralt terep.

Hajmosás közben nem tudja elkerülni a figyelmem, hogy milyen közvetlen hangulat van itt. Teljesen olyan mintha a vendégkör a lányok haveri köreiből állna. Rá is kérdezek Hannánál, hogy:

– Ez a fodrász szalon mindig ilyen családias?

– A legtöbben azért szeretnek ide járni, mert hamar rájönnek, hogy a hülyéskedésben és az oltogatásban is partnerek vagyunk.

“Lényegében egy komplett kikapcsolódás betérni hozzájuk” – írja egy vendégük a Google-on

De térjünk vissza a tárgyhoz!

Miért járjon bárki is női borbélyhoz?

A hajmosás után vissza a földszintre, lehuppanok Hanna székébe és fel is teszem a kérdést, ami talán minden férfitársamat a legjobban foglalkoztatja az A76 kapcsán.

– Hogy jött az ötlet, hogy egy olyan barber shop-ot nyissatok, ahol csak csajok vannak? Egyáltalán miért járjon bárki is női borbélyhoz?

Egy nagy mosoly után Hanna elmondta, hogy a tulajdonos (aki egyébként férfi és nem fodrász) 2018-ban fedezte fel, hogy a borbélyok között is vannak lányok. Ugye a borbélykodás ősi férfias mesterség, ahol a nők még a helyről is ki voltak tiltva. A gyengébbik nem képviselői között azonban akadt 1-2 olyan hölgy, aki igen ügyesen bánt a pengével és a hajvágógéppel. És ekkor jutott eszébe, hogy mi lenne, ha nyitna egy olyan férfi fodrászatot / barber shop-ot, ahol ezt a férfias mesterséget egy kicsit újrakeretezik és a női látásmóddal és kézügyességgel kombinálják.

Hanna nem jött zavarba a kérdéseimtől és a fülemet se vágta le!

– Ez tényleg jól hangzik, marketing értéknek sem utolsó – hiszen emiatt ülök most itt én is – de miért járjon bárki is csajokhoz hajat- és szakállat vágatni mikor a szakáll az a férfiak sajátja?

A válasz Hanna szerint kézenfekvő:

Női szemmel nézve a férfi hajakat és szakállakat teljesen más világot kapunk. A nők sok esetben jobban meg tudják mondani mi áll jól egy adott típusú, stílusú férfinak, legyen szó akár a ruháról vagy éppen a frizkóról és szakállról.
Mi pedig nem csak megmondjuk de férfi fodrászként el is készítjük azt a frizurát, amit nem csak szívesen hordasz majd és praktikus az életviteledhez, de garantáltan sikereket is érsz majd el vele!

– Úgy érted a csajoknál? Kérdezek vissza Hannától

(A válasz ezúttal egy hangos felnevetés után érkezik )

– Persze akár a csajoknál is, de akár egy állásinterjún, vagy bármilyen olyan helyzetben, ahol szükséged van a magabiztosságodra. Egy jól megválasztott férfi fodrász által profin levágott haj- és szakáll nem csak öltöztet, de azonnal igényességet sugároz, nem is beszélve arról, hogy az átmenetes hajak fiatalítanak!

Hanna, a fodrász csaj szerint egy jól levágott haj nem csak igényesen mutat, de fiatalít is!

– Ebbe még így nem gondoltam bele, de a fenti képet elnézve valóban lehet benne valami. A fade fiatalít.

Sok új vendég azért hordja úgy a haját – folytatja Hanna – mert ezt szokta meg az évek alatt, -hiszen a fodrásza mindig így vágta neki. Amikor női szemmel szemügyre vesszük a fejformájukat, a hajuk adottságát, az öltözködési stílusukat, akkor sok esetben tudunk javasolni egy olyan frizurát, ami szerintünk jobban állna neki.

– Ezek szerint akkor ti nem is csak férfi fodrászok hanem haj stylist-ok vagytok!

Végül is igen mondja Hanna, aki ezen így még nem is gondolkozott el.

A jó fodrász a vendéglátód és néha a pszichológusod is

Egy jó fodrász nem csak figyel rád, de meg is hallgat. A fodrászod egyben a bizamasod is.

– Illetve a legtöbb vendégünkkel tényleg haveri kapcsolatba is kerülünk, ami elengedhetetlen, hiszen aki borbély az nem csak férfi fodrász és szakállmester, de egy kicsit vendéglátós és pszichológus is.

– Pszichológus? Kérdezek vissza a sört félrenyelve.

– Jó itt ne arra gondolj, hogy bárki hanyatt dobja itt magát a székben és a gyerekkoráról mesél, de egy haj+szakállvágás nálunk 1 óra – mivel a mennyiség helyett a minőségre megyünk – és azalatt sok témát szoktunk érinteni a vendégekkel. Így a “ki merre jár bulizni” és a” hova jártál ezelőtt fodrászhoz” kérdések mellett sokszor felmerülnek személyes és komoly témák is, ahol jól jön egy női nézőpont.

– Például párkapcsolati problémák?

– Igen, van olyan vendég is aki a párkapcsolatáról is mesél nekünk és kikéri a véleményünket, de alapvetően mi férfi fodrászként nem firtatunk semmi ilyen témát. Tiszteletben tartjuk, hogy a vendég miről szeretne beszélgetni, vagy egyáltalán szeretne-e. Mert nem mindenki olyan típus ám és ezzel sincs semmi gond. Több ilyen törzsvendégünk is van, aki azért jár hozzánk mert ebben a fodrász szalonban lehet csendben is ülni 🙂

Mit lehet elérni nőként egy ilyen férfias szakmában?

– És mi a célotok az A76 női barber shop-pal? Mit szeretnétek elérni?

Hanna azt mondja, hogy az új vendégek nagy része először azért jön el hozzájuk mert nőként űznek egy férfias szakmát, de visszajárni a jó hangulat és a minőség miatt szoktak.

Az A76 férfi fodrászat vendégköre a családias hangulatot szereti a legjobban.

A céljuk az, hogy felépítsenek egy olyan vendégkört, akinek az igényes haj- és szakállvágáson túl fontos az is, hogy a borbélyhoz járás egy olyan élmény, egy szeánsz legyen, amilyet nem találnak meg bármelyik fodrászatban. Nem az utcáról beeső külföldiekre lőnek, hanem egy olyan stabil vendégkört szeretnének, akivel közös a szimpátia és akiknek értéket jelent az, hogy női szemek és kezek dolgoznak a hajukon és a szakállukon.

– Ez szimpatikusnak hangzik. És mi a helyzet a tudással? Hogyan képzitek magatokat? Honnan inspirálódtok, hogy férfi fodrászként egyre jobb hajakat és szakállakat tudjatok szállítani a vendégeiteknek?

– Az A76 fodrász szalonban néhány havonta van közös oktatás, ahol meghívunk egy tapasztaltabb borbélyt és tőle tanulunk, egyébként a tanulást mindenki egyénileg is folytatja, neves külföldi borbélyok és férfi fodrászok videóiból inspirálódunk.

– Nem érzitek azt, hogy nőkként, – ráadásul dekoratív nőkként – extrán kell bizonyítanotok azt, hogy nem csak jól néztek ki, de jól is vágtok?

– De, sokszor tapasztaljuk azt, – főleg a facebook kommentelők körében – hogy nincsenek tisztában azzal, hogy itt milyen szintű hajvágási szolgáltatást nyújtunk. Hiába tesszük fel a hajképeket heti szinten a weboldalra, a facebook-ra és az instára is, még mindig vannak olyanok akik ezt figyelmen kívül hagyják. Mi az A76 férfi fodrászatban, azonban mindent pontosan mérünk, így ki tudjuk azt is mutatni, hogy mekkora a visszatérő vendégeink aránya és ez a legnagyobb motiváció, ami hajt mindkét a mindennapokban. Hogy látjuk, hogy egyre több vendég szavaz nekünk bizalmat újra és újra. 

– Zárásként mit üzennél azoknak, akik eddig egyáltalán nem járnak barber shop-ba vagy klasszikus férfi fodrászhoz járnak. Miért látogassanak el hozzátok?

– Azt, hogy ne tétovázzanak sokat! Teszteljenek le minket és nézzék meg, hogy mit tudnak kihozni a női kezek a frizurájukból és a szakállukból! És ki tudja, lehet, hogy még meg is lepődnek!

Frappáns válasz. És hogy mit hozott ki Hanna az én hajamból és szakállamból?

Ezt hozta ki a hajamból és a szakállamból Hanna, az A76-os fodrász csaj

A végeredményről beszéljenek a csatolt képet. Összességében elégedett vagyok:

Mielőtt azonban megírom a végső értékelést egy fontos momentum még hátra van:

Ilyenek az A76-os fodrász csajok

Végezetül pedig, hogy mégjobban az olvasók kedvében járjak -és persze a tesztcikk is komplett legyen- röviden a többi borbély csajt is bemutatom néhány szóban. És persze kedvezzünk itt is a szemeknek és beszéljenek helyettünk a képek.

Emi

Emíliát az emeleten találod. Közvetlensége és szakmai elhivatottsága azonnal szimpatikus lesz, nem is beszélve arról a figyelemről amit vendégeinek ad.

Barbi

Ha egy rutinos és vagány borbély csajt keresel, akinek a kisujjában vannak a mozdulatok és aki minden témában otthon van akkor Barbi lesz az embered!

Dorina

Dorina a visszafogott profizmus mintaképe. Kedvességével azonnal meggyőz, és nyugodtan dőlhetsz hátra a székében, mert ő nem a szavaival, hanem a borbély tudásával fog ámulatba ejteni!

Csili

Csili a borbély szakma művésznője, a kreatív, aki számára minden egyes vágás egy műalkotás, így csakis a maximális minőségre számíthatsz tőle.

Klau

Klau az életvidám és pörgős borbély csajszi, aki nem csak a hajadról és a szakállad formájáról, de a hangulatodról is gondoskodik!

Reni

Reni a legrégebben itt dolgozó A76 barber queen és egyben az Oktogoni A76 szalon és a fodrász csajok vezetője is. Imádja a természetet, a túrákat, az elektronikus zenét és a fade hajvágás + a hozzá illő szakáll a specialitása.

Csilla

Csilla akinek a szlogenjét már a bemutatkozó videóban megjegyeztem: Pengéjénél csak a szövege élesebb. Szintén elektronikus zene fan, a bulik és a fesztiválok kedvelője, így elég nehezen viseli a mostani időszakot. Férfi fodrászként a legfrissebb haj- és szakálltrendeken túl a veretősebb zenékkel is képben van.

Ivett

Ivett a gondoskodó. Anyukaként pontosan tudja, hogy mit jelent a felelősség és gondoskodás, így ezt a szakmájában is maximálisan tudja kamatoztatni. A haj- és szakállvágáson túl, orr-, fül-, tarkó- és szemöldök gyantázás is szerepel a repertoárjában.

8 borbély csaj, 8 színes egyéniség, családias hangulat, a többi fodrászatot figyelembe véve is magas minőségű haj- és szakállvágás. Egy olyan hely, ahova már csak a feeling miatt is vissza akarsz térni. De nézzük az objektív értékelést!

A76 férfi fodrászat – Értékelés

Végignézve a budapesti barber shop árakat az alacsony- közepes ár környékén vannak van ennél sokkal drágább hely is, és néhány olcsóbbat is találsz.


Hangulat: 10/10 – Nyilván szubjektív tényező, de engem a kedvességükkel és közvetlenségükkel meggyőztek az A76-os fodrász csajok
Minőség: 10/8 – A haj- és szakállvágási minőség magas, az átlagos barber shop minőségen felül van. A használt termékek is minőségiek. Az árral összehasonlítva pedig egyenesen profi!
Elhelyezkedés: 10/7 – Hét pontot adtam, mert bár az A76 férfi fodrászat nagyon központi helyen van, de ha autóval jössz a parkolás nem mindig fog közel sikerülni, így valamennyit fogsz gyalogolni.
Design / kényelem: 10/9 – Az enteriőr stílusos, a székek kényelmesek, a 9 pont csak azért nem 10, hogy ne bízzák el magukat a csajok! 🙂

Összesítés: 10/8 – Kiváló!

Az A76 férfi fodrászata mindenképp megér egy próbát. Utánajártam és bár az elején azt hittem, de az egész nem csak egy üres marketing, hanem a hozzáállás és a szolgáltatás színvonala is a top kategóriában van. Még egy olyan hozzám hasonló embernek is el kell ezt ismernie, aki ezidáig el sem tudta képzelni, hogy ne férfiakra bízza a haját és a szakállát.

Itt tudsz bejelentkezni és időpontot foglalni az A76 fodrász szalonokba: