Szakállfestés az A76 barber shop-ban

Ha már szakáll, legyen dús és egységes, igaz? A legtöbben legalábbis így vannak a rőzsét illetően. Néha a természet más lapokat oszt, és meg kell küzdeni olyan fájdalmas problémákkal, mint az ősz szálak vagy a ritkás foltok. Ezekkel a problémákkal olykor nehéz az együttélés, de a jó hír, hogy van rá megoldás! Szerencsére ma már egy szakállfestéssel tökéletes rőzsét varázsolhatunk, és mindennemű zavaró tényezőt kiiktathatunk. Búcsút mondhatunk az ősz szálaknak, a kopasz foltoknak, sőt, ha olyan problémád van, hogy a szakállad más színű, mint a frizurád, ezen is könnyen segítünk! Nem kell attól tartanod, hogy a végeredmény maszkos vagy kamu, ragasztott hatású lesz! Az A76 barber shop-ban kizárólag természetes hatású szakállfestést végzünk! Nem lesz kontrasztos a bőröddel, nem lesz foltos, és a hibáktól sem kell félned. Tökéletes minőségben, maximális odafigyeléssel dolgozunk, megfelelő technikát alkalmazva!

szakállfestés a76

Most akkor igen vagy nem?

Rengeteg vélemény él a szakállfestéssel kapcsolatban, és ezek az álláspontok rendkívül szélsőségesek. Egyesek létezni sem tudnának nélküle, mások pedig vele. A rengeteg negatív vélemény valószínűleg az elcseszett szakállak miatt alakult ki, ami valahol érthető. Amikor egy szakállat bénán festenek be és az foltos lesz, esetleg totál más színű, vagy annyira erős, hogy lerí róla, hogy festve van, az tényleg bénán néz ki. Az elbénázott eredmények miatt viszont kár lenne elítélni valamit, ami valójában egy jó és hasznos dolog.

Mire jó a szakállfestés?

Első és legfontosabb tisztázni való, hogy a szakállfesték nem arra való, hogy szakállat fessünk annak, akinek nincs. Arra való, hogy a már meglévő rőzsét egységesebbé tegyük, esetleg más színűvé. Ha valakinek nem egységes színű az arcszőrzete, akkor nagyot tud dobni rajta egy festés. Továbbá az ősz szálakat is tökéletesen el lehet fedni egy festéssel, ami sokak számára egy életmentéssel ér fel.

A legfontosabb, hogy olyasvalakire bízzuk a szakállfestést, aki ért hozzá! Nem érdemes otthon mókolni vele, főleg, ha semmi tapasztalatod nincs benne. A legtöbb bolti „gyors festék” nem olyan jó minőségű, mint amit például mi használunk az A76 barber shop-ban. Az általunk használt festék az összetétele miatt magas minőséget képvisel, és hosszútávon is színhű marad. Ez a legtöbb bolti festéknél nincs így, ugyanis rövid időn belül elkezdenek egy vöröses árnyalatba változni. Ez sokkal gyakoribb festést követelne, ami azon túl, hogy költségesebb, teljesen felesleges is.

Szakállfestés az A76 barber shop-ban

Üzletünkben mindig a legjobb minőségre törekszünk. Mind az eredmények elérésében, mind az eszközök és termékek használatában is. Magas minőségű festékkel dolgozunk, ami bőrkímélő és nem roncsolja a szakállat.

szakállfestés az A76 barber shop-ban

A szakállfestés folyamatát is a legnagyobb odafigyeléssel végezzük, hiszen a megfelelő felvitel elengedhetetlen a természetes és esztétikus eredmény elérésében. Első körben a szakálladat rendbe tesszük, formára vágjuk és a szükséges részeken borotváljuk. Ezután felvisszük a festéket, és a festéktől és a szakálladtól függően 5-15 percig hagyjuk hatni. Ezt követően a festéket lemossuk, és ha valahol keletkeztek erősebb részek (ez előfordulhat hiszen a szőrszálak festékfelvevő képessége nem ugyan olyan), azokat alkoholos tisztítókendővel áttöröljük. A kontúrokat is megigazítjuk mind forma mind színerősség tekintetében. Ha mindennel megvagyunk, felvisszük az after shave-et és a szakáll olajat, hogy megnyugtassuk és hidratáljuk mind a bőröd, mind az arcszőrzeted.

Milyen gyakran kell szakállfestésre járni?

Fontos tudni, hogy a szakállfesték egy kémiai folyamat útján változtatja meg a szőrszálak színét. A szakállfestés egy tartós eredményt biztosít, azaz a szín nem kopik ki, csak lenő. Ahhoz hogy a szín a teljes szakálladon hosszútávon megmaradjon, rendszeresen kell festésre járnod. Az, hogy milyen gyakran kell festésre járni, attól függ, hogy milyen gyorsan nő a szakállad. Van, akinek ez egy gyorsabb, van, akinek lassabb folyamat. Általánosan azonban elmondható, hogy 3-4 hetente érdemes újra festeni a szakállat, hogy ne legyen látható a lenövés.

Így ápold a festett szakállat

A szakállápolás mindig és mindenkor elengedhetetlen, feltéve, ha egészséges és ápolt megjelenést szeretnél. Ha festett szakállad van, akkor a megfelelő gondoskodásra kifejezetten figyelned kell, hiszen egy folyamatos terhelés éri az arcszőrzeted.

  1. Minden héten, szakállmosás előtt masszírozd át a szakállad alatti arcbőrt 100% vaddisznósörtéből készült szakállkefével. Ezzel serkented a szőrszálakat és a bőröd, emellett segítesz elkerülni a benőtt szőrszálakat és a korpásodást.
  2. Heti 2-3x érdemes kifejezetten szakállmosó samponnal átmosnod az arcszőrzeted, a többi napokon csak langyos vízzel öblítsd át. Ennél többször nem kell, mert csak kiszárítaná a szőrzeted.
  3. Használj kondicionálót, ami táplálja az arcszőrzeted. Miután megmostad a szakállad, vidd fel a kondicionálót, hagyd hatni 2-3 percig, majd alaposan öblítsd ki.
  4. Amikor szárítod a szakállad, alacsony hőfokon használd a hajszárítót és ne tartsd túl közel a szakálladhoz. Ezzel elkerülheted hogy a meleg levegő roncsolja a szőrszálakat.

Válaszd a természetes megjelenést

Ha neked is vannak olyan szépséghibák a szakálladban, amiktől szívesen megválnál, és elhatároztad magad a szakállfestés mellett, mindenképp bízd magad profi kezekre. Mi az A76-ban a megfelelő minőségű festéknek és a szakszerű felvitelnek köszönhetően garantáljuk, hogy az eredmény természetes hatású lesz, olyannyira, hogy meg se lehet mondani, hogy a rőzsédet festék érte.