Így válassz férfi frizurát fejforma alapján

Amikor hajvágásra kerül a sor, mi alapján választasz? Ami a legjobban tetszik a haverodon, a neten, a pinteresten vagy ami az adottságaidhoz a leginkább illik? Veled is előfordult már, hogy kinéztél egy 10/10-es frizurát, levágattad, és a végeredmény nem olyan volt, mint amire számítottál? Lehet, hogy a frizura épp olyan volt, mint a képen, de te valószínűleg nem azokkal a tulajdonságokkal rendelkezel, mint a képen szereplő úriember. Nem arra gondolok, hogy kevésbé vagy jó fej vagy humoros. A fejforma és az egyéni tulajdonságok azok, amik befolyásolják azt, hogy hogyan áll majd a kiválasztott frizura. Ha az, amit kiválasztottál, pont nem illik hozzád, akkor vághatják azt a tökéletesnél is jobban, nem fog rajtad olyan jól mutatni. A legjobb, ha hozzáértő segítségét kéred, hogy mi illik a vonásaidhoz a legjobban, és ez alapján választod ki, hogy milyen is legyen a séród. Segítünk hogyan válassz férfi frizurát fejforma alapján.

Miért számít a fejforma?

A különböző frizurák különböző hatásokat fejtenek ki az arcon. Van, ami szélesíti a fejet, van ami hosszítja, és olyan is van, ami összenyomja. Persze csak optikailag. Ha neked hosszúkás arcod van, és mellé egy olyan frizurát választasz, ami még jobban hosszítja az arcod, akkor az értelemszerűen nem fog jól mutatni. A végeredmény nem fog tetszeni, hiába nézett ki jól a frizura, amit kinéztél. Mindig figyelembe kell venni a fejformát, és az alapján kiválasztani a tökéletes fazont.

Honnan tudom, milyen a fejformám?

Senki sem úgy születik, hogy szerepel a kiskönyvében az évszám, a súly és a centi mellett, hogy ovális fejforma, vagy hosszúkás fejforma. Nem probléma, ha nem tudod, és az sem baj, ha eddig nem foglalkoztál vele. Nem sok helyen ejtenek szót a fontosságáról, de ha haj vagy szakáll fazon a kérdés, akkor ez a legfontosabb.

Profi fodrászt keresel, aki segít megtalálni a fejformádhoz illő frizurát? Ismerd meg az A76 Andrássy borbély csajait! ?

Még nem állsz készen, hogy bedobd magad a borbély csajok székébe? 🙂 Semmi gond! Hoztunk neked egy ábrát, aminek a segítségével könnyen megtudhatod, milyen arcformád van. Pár egyszerű kérdésre kell csak választ adnod, és eljutsz a te formádhoz.

Ovális arcforma

Az ovális arcformát tekintik a legideálisabb arcformának, így, ha ebbe a kategóriába tartozol, nyugodtan érezd magad szerencsésnek. Az arc szimmetrikus és arányos, így bátran kísérletezhetsz a frizurákkal, ugyanis a legtöbb hajstílus jól mutat az arcodon. Egy apró figyelmeztetés vagy jó tanács azonban mégis van. Az ovális arcot is tudod optimalizálni. Ennek az arcformának a trükkje az, hogy a homlokodra is jut a hajadból. Ettől az arc kap némi szöget. A legmegfelelőbb választás egy oldalt és hátul rövidre vágott frizura, ami felül hosszabb, oldalasan elválasztott.

Ajánlott frizurák: Pompadour, Buzz cut, Fringe, Undercut, Faux hawk, Slicked back.

Szögletes arcforma

A szögletes arcformát tartják az egyik férfi ideálnak. Éles állkapocs, egyenletes arányok, és markáns megjelenés. Az ovális arcformához hasonlóan, ezen az arcformán is a legtöbb frizura jól mutat. Sokoldalú arcforma, ami jó alap ahhoz, hogy kísérletezz a rövid és a hosszú frizurákkal. A buzz cut-tól egészen a hosszabb quiff frizuráig szinte minden jól áll. Ha szeretnéd finomítani az arcod éleit, akkor egy szakállal könnyen meg tudod ezt tenni.

Ajánlott frizurák: Undecut, Quiff, Pompadour.

Hosszúkás arcforma

A téglalap alakú arc valahol az ovális és a négyzetes arcforma között helyezkedik el. Mivel az arc hosszabbnak tűnik, ezért fontos, hogy ezt ne fokozzuk a haj fazonjával. Érdemes olyan frizurát választani, ahol az oldalsó és hátsó részek nem túl rövidek. A nagyon rövid oldalak jobban kiemelik a kevésbé széles arcot, és hozzá adnak a hosszúsághoz. Egy olyan frizura, amit felül oldalra tudsz formázni, vagy hagyod a homlokodra futni, biztosítja, hogy az arcod ne tűnjön keskenyebbnek, mint amilyen.

Ajánlott frizurák: Undecut, High and Tight, Pompadour, Slicked back, Klasszikus.

Kerek arc

Kör alakú arcnál az áll lekerekített, az arc szélessége és hosszúsága megegyező. Élek és hangsúlyos vonalak nem láthatók. Jó tanács, ha kerek arcformád van, hogy gondolkozz négyzet alakban. Mivel a kerek arc nem tartalmaz szögeket, ezért ezt a hajaddal kell megteremtened. Egy olyan stílus, ahol a haj felső részét úgy formázod, hogy adsz neki egy magasságot, és feszesen formázod, jól megteremti a négyzetes illúziót az arcodon. Egy pompadour vagy egy slicked back tökéletes választás erre, de egy fringe is jó választás lehet.

Ajánlott frizurák: Fringe, Slicked back, Spiky.

Gyémánt arcforma

Gyémánt arcforma esetén az áll és a homlok keskeny, a legszélesebb pont az állkapocs. A gyémánt arcforma az egyik legritkább arcforma, így mindenképp érezd magad megtisztelve, ha ebbe a kategóriába tartozol. Mivel elég hangsúlyos és speciális arcformáról van szó, ezért érdemes pár dolgot figyelembe venni, mielőtt hajat vágatnál. Azok a frizurák, amik a homlok és az áll területét optikailag szélesítik, azok optimalizálják legjobban a gyémánt arcformát. Jól működik még a férfi frufru is, ami textúrát ad az archoz. Emellett az olyan frizurák, amiket a fül mögé tudsz fésülni, kiválóan kiemelik a csont struktúráját. Mivel az arccsont elég széles, nem érdemes túl rövidre vágni az oldalakat.

Ajánlott frizurák: Caesar cut, Slicked back, swept back, Klasszikus fade-del.

Szív arcforma

A szív arcforma a homlok részen a legszélesebb, és az állig fokozatosan szűkül. Van néhány optikai illúzió, amivel arányosabb arc érhető el. Érdemes kerülni a nagyon feszes vágásokat és formázásokat, mert ezek jobban kihangsúlyozzák az áll keskenységét és a homlok szélességét. A középhosszú és hosszú frizurák lágyítják a szív arcforma erősebb vonásait.

Ajánlott frizurák: Quiff, Side-part, Combover.

Háromszög arcforma

Háromszög arcforma esetén a homlok keskeny, az állkapocs pedig széles. Voltaképp a szív arcforma ellentéteként is leírható. Kerüld a nagyon rövid frizurákat, mert ezek kiemelik az amúgy is keskeny, és amúgy is széles részeket. Egy félhosszú vagy hosszabb, lazább frizura jól lágyítja a vonásokat, és elveszi a figyelmet a kevésbé előnyös részekről.

Ajánlott frizurák: Félhosszú, Slicked back, klasszikus

Segítsünk választani?

A legtöbbet akkor hozhatod ki magadból, ha a frizurád kiválasztásakor figyelembe veszed az egyéni vonásaidat. Hogy milyen az arcod formája, milyen magas vagy széles a homlokod, az arccsontod, milyen hegyes az állad stb. Mi az A76 barber shop-ban mindig figyelembe vesszük ezeket a részleteket, és ennek megfelelően vágjuk neked tökéletesre a frizurád.

Várunk téged az Andrássy út 76 szám alatt, az Oktogontól 7 percre! 

Foglalj időpontot hajvágásra ITT ?