Szakálligazítás az A76 barber shop-ban

A szakáll ősidők óta a férfierő szimbóluma. Ápolt megjelenése rendszeres és tudatos gondoskodást igényel, épp úgy, mint egy frizuráé. Nem elég, ha csak hagyjuk nőni, és majd lesz belőle, ami lesz. Sokan kísérleteznek az otthoni vágással és igazítással, de valójában egy borbély keze csodákra képes, ha a tökéletes szakáll a cél. Borbélyként, egy penge segítségével olyan részleteket és éleket tudunk kialakítani, amit egy otthoni vágás alkalmával esélytelen elérni. Profi és részletgazdag fazont kapsz, ráadásul mindössze 30 perc alatt! Ha már hosszú szakállad van, mindenképp érdemes borbélyra bíznod a rőzséd! Azt is jó, ha tudod, hogy már a szakállnövesztés fázisában is érdemes borbéllyal visszavágatnod a hosszt, aki a formát is tökéletesen kialakítja neked. Nézzük hogyan is néz ki a szakálligazítás az A76 barber shop-ban!?

szakálligazítás a76

Szakálligazítás

A szakáll az arc egyik központi eleme. Figyelmet felkeltő, és erőteljes, tehát mindig rendbe kell lennie. Akkor értél célba, ha a figyelemfelkeltő jelző pozitív hatású, azaz a szakállad annyira király, hogy nem tudják szó nélkül hagyni. Ezt kétféleképpen érheted el.

Mire figyelj?

1.Olyan szakállfazont választasz, ami illik az arcod formájához, a stílusodhoz és a frizurádhoz. Harmonikus egységet kell alkotnia az arcoddal, és tudnod kell viselni, méghozzá magabiztosan! A megfelelő stílus kiválasztásában a csajok bármikor segítenek neked! Havi szinten több mint 250 férfi külsejét szedik rendbe, így ha valakik, ők már ránézésre tudják, hogy mi állna a legjobban neked, és milyen fazon hozható ki a legjobban a szakálladból.

2.Rendszeresen karban kell tartanod. Ha azt szeretnéd, hogy a szakállad mindig jól nézzen ki, és mindig ápolt megjelenése legyen, rendszeresen el kell járnod a borbélyodhoz, hogy megigazítsa.

Milyen időközönként kell szakálligazításra járni?

Ezt elég nehéz látatlanban megmondani, hiszen attól függ, milyen hosszú és milyen fazonú a szakállad. Vannak olyan stílusok, amikre hetente ráfér egy frissítő vágás és borotválás, de van olyan is, amivel elég, ha havonta egyszer benézel a borbélyodhoz. Általánosan véve, minél rövidebb a szakállad, annál gyakrabban kell szakálligazításra járnod.

Vannak olyan stílusok, amiket otthon is meg tudsz magadnak igazítani, viszont ilyenkor is ajánlott havi szinten egyszer elmenni a borbélyodhoz. Szakszerűen megigazítja a vonalakat és a szögeket, hogy újra tökéletes legyen. Akármilyen ügyes is vagy, egy profi és szakszerű kéz teljesen mást tud kihozni a szakálladból.

Szakálligazítás az A76-ban

Borbélyszalon révén, az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a szakálligazítás. Van, hogy valakinek csak frissíteni kell a szakáll vonalát és a szőrzet hosszát, és vannak, akik egy teljesen új fazont és stílust szeretnének viszont látni az arcukon. Mindegy, hogy éles, természetes, rövid vagy hosszú, mi a legtöbbet hozzuk ki belőle! Ha szakálligazításra jössz hozzánk, első körben nyújtunk egy kis elméleti segítséget, amennyiben szükséged van rá. Vannak, akik komplett ötletekkel jönnek hozzánk, már ami a szakállfazont illeti, viszont vannak, akik nem tudják pontosan mit is szeretnének. Vagy épp tudják, csak nem biztosak a dologban. Gyakorlati és szakmai tudásunknak köszönhetően már ránézésre látjuk, hogy mi az a fazon és hossz, ami a legjobban állna neked, így ha szeretnéd, szívesen segítünk benne. Elmondjuk, hogy mi lenne a legjobb választás.

Miután átbeszéltünk minden fontos részletet, nekilátunk a szakálladnak. Első körben azokat a részeket végezzük el, amikhez gépi vágás szükséges. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a borotvás rész. Ehhez felviszünk egy borotválást segítő krémet vagy gélt, és megigazítjuk a formákat és az éleket, minden apró részletre odafigyelve. Ha ezzel is megvagyunk, lemossuk a gélt vagy krémet, áttöröljük az arcodat, és jöhet a hidratálás. Mivel a borotválás közben természetes hogy sérülnek a hámsejtek, felviszünk egy bőrnyugtató after shave-et. A szakálladnak is adunk egy kis hidratálást, amihez szakállolajat viszünk fel. Végül tökéletesítjük a formát egy szakállformázó termékkel.

Szakállápolás megfelelően

Nehéz általánosítani, és úgy meghatározni a megfelelő szakállápolási rutint. Ez nagyban függ attól, hogy a szakállad milyen hosszú és milyen fazonú. Míg egy rövidebb borostát elég géppel áttolni és néha olajozni, egy hosszabb szakállnál ennél jóval többre van szükség. Minél hosszabb a szakállad, annál többet kell vele foglalkoznod. Amit mindenképp meg kell tenned ha pár mm-nél nagyobb a szakállad:

Amiket ne felejts el:

  1. Használj hetente 3x szakállkefét, ami 100% vaddisznósörtéből készült. Gyengéden masszírozd át vele a szakállad alatti bőrrészt, ami segít megelőzni a benőtt szőrszálakat, valamint a korpásodást. Emellett jótékonyan hat a vérkeringésre, ezáltal a szőrnövekedésre.
  2. Heti 3x mosd meg kifejezetten szakállmosásra alkalmas szakállsamponnal. Ennél többször ne használd, mert kiszáradáshoz vezetne. A többi napokon hazsnálj sima vizet a mosáshoz.
  3. Ha szárítod a szakállad, ne tartsd túl közel a hajszárítót az arcszőrzetedhez, és ne használj túl forró levegőt.
  4. Használj napi szinten szakállápoló olajat, ami segít az szőrzet és az arcbőr hidratálásában.

Szakálligazítás nálunk

Ha szeretnéd rendbe tenni a szakállad, gyere el hozzánk pesti (Andrássy út 76.) vagy budai (Móricz Zsigmond körtér 11-12.) üzletünkbe. A lányok segítenek, hogy megtaláld a leginkább hozzád illő fazont, amivel kihozhatod magadból a legtöbbet. Bármilyen fazon is a cél, biztos hogy náluk jó kezekben leszel. Ja, és ne felejtsd el kikérni a neked járó ajándék sört, whiskyt vagy üdítőt! 😉