Férfi hajak, amiket ismerned kell – top 15 férfi frizura útmutató.

Évek óta ugyanazt a frizurát vágatod minden egyes alkalommal? Amikor fodrászhoz mész, tudatosan választasz, azt, ami neked a legjobban áll, vagy megszokásból ugyanazt kéred? Tudtad, hogy 7 féle arcforma létezik, és minden egyes arcformának megvan a maga sajátossága? Sőt, azt tudtad, hogy az arcformád dönt arról, hogy a haj, amit kinéztél a kedvenc filmedből jól fog-e állni neked vagy sem? Pedig így van.

férfi hajstílusok

Ebből a cikkből megtudhatod mi a kulcsa a megfelelő hajstílus kiválasztásának, megmutatjuk, hogy mik a legtrendibb frizurák, amiket már biztosan láttál a haverok fején vagy a filmekben. Bemutatjuk, hogy melyik az a séró, amit te is bátran viselhetsz anélkül, hogy azt éreznéd, hogy az utcán mindenki a félresikerült fazonodat nézi, és alig várod, hogy hazaérve a kardodba dőlj. Kiderül az is, hogyan tudod mindössze 4 egyszerű kérdés megválaszolása után eldönteni, hogy milyen is a fejformád. A cikk végére pedig garantáltan képbe kerülsz a legjobb sérókat illetően, és nem lesz más dolgod, mint lenyomni egy ecc-pecc kimehetsz-t, és már foglalhatod is az időpontot!

Milyen az arcformád és miért fontos ez?

Az arcforma nem fontos, hanem a legfontosabb. Ő a kulcs, a titok nyitja. Hiába választasz egy éppen nagy divatnak örvendő fazont, ha az nem passzol az arcformádhoz, és a végső hatás teljesen más lesz. Nem az lesz a baj, hogy a barbered rosszul vágta le a hajad, hanem az, hogy nem megfelelően választottál. Jó, persze nyilván borbély tekintetében is félre lehet nyúlni, mi is hallottunk már horror történeteket, így, ha biztosra akarsz menni, akkor az A76 barber shop-ban profi kezekre lelsz.

Tehát, fontos a teljes arc szélessége és hossza, az arccsontok szélessége, a homlokod nagysága, stb.. Ezek a tulajdonságok mind-mind meghatározzák, hogy a fazon, amit választasz, jól fog-e állni, vagy szarul. Ha nem tudod milyen arcformával rendelkezel, akkor itt egy ábra és a 4 kérdés, ami segít eldönteni a fejformádat. Ha még biztosabbra szeretnél menni, nyugodtan látogass el hozzánk az A76-ba, ahol barbereink egy pillanat alatt segítenek megválaszolni ez a fontos kérdést.

Sikerült belőni a fejformád a kép alapján? Akkor olvasd tovább a cikket és pörgesd végig a top15 férfi fazont.

Ránézésre még nem tudod milyen alakú a búrád? Semmi gond az A76 barber shop Andrássy borbély csajai segítenek neked ebben!

Ismerd meg az A76 Andrássy borbély csajait! ?

Rövid frizurák

 1. Buzz cut

A buzz cut egy jellegzetes katonai hajstílus, ahol a haj egy hosszra van vágva. Népszerűsége akkor nőtt meg, amikor elterjedtek az elektromos hajvágó gépek. Egyszerű, gyors, és nem kell hozzá semmi profizmus.

buzz cut

Mi az a buzz cut?

A buzz cut klasszikus értelemben egy egyhosszúságúra nyírt frizura. A hosszúsága egyéni preferencia kérdése, 0-tól kezdve lehet pár mm hosszú is. Ha képviselnénk egy kis modern stílust is a buzz cut mellett, akkor érdemes egy igazán apró, de mégis látható átmenettel fűszerezni.

Cięcia typu buzz stały się popularną fryzurą wśród wielu graczy w kasynach online. Ta czysta, łatwa w utrzymaniu fryzura nie tylko zapewnia elegancki wygląd, ale także odzwierciedla pragmatyczny i bezpośredni charakter, który jest często doceniany w świecie hazardu online. Ponieważ kasyna online zapewniają dynamiczne środowisko, w którym gracze angażują się w różne gry hazardowe, posiadanie prostej fryzury, takiej jak modna fryzura, może być całkiem atrakcyjne. Świat kasyn online jest rozległy i stale się rozwija, oferując szeroką gamę gier hazardowych, które odpowiadają różnym gustom i preferencjom, np. w pl.bestcasinos-pl.com. Od klasycznych gier karcianych, takich jak poker i blackjack, po ekscytujące automaty i ruletkę, gracze mają nieskończony wybór opcji zapewniających im rozrywkę. Wygoda kasyn online pozwala graczom cieszyć się tymi grami w zaciszu własnego domu, co jest szczególnie atrakcyjne dla tych, którzy cenią wydajność i prostotę w swoim stylu życia. Dla wielu graczy w kasynie online atrakcyjność modnego cięcia wykracza poza jego estetykę. Cięcie w stylu buzz symbolizuje strategiczne nastawienie, które jest kluczowe w hazardzie. Tak jak gracze muszą podejmować wykalkulowane decyzje w grach, decyzja o przyjęciu modnego cięcia często odzwierciedla pragnienie prostoty i skuteczności. To rozsądne podejście jest korzystne podczas poruszania się po dynamicznym i często nieprzewidywalnym świecie hazardu online.

Miért jó a buzz cut?

Pofonegyszerű, nem igényel ápolást (persze azért mosd meg néha) és mindig indulásra kész. Ha nem az a típus vagy aki szeret hosszas időket a tükör előtt tölteni, akkor ez egy tökéletes választás. Ha van egy kis érzésed hozzá akkor otthon is vághatod, de azért hozzá kell tennem, hogy mindig ugyanabban a szögben kell tartanod a gépedet, hogy úgy nézzen ki ahogy kell. Ha ez nem jön össze, könnyen foltos maradsz és az összkép se egy sármos undercut lesz, hanem egy elcseszett ovihaj.

Kinek áll jól a buzz cut?

Minden fejformán jól áll, a baki itt csak a fül miatt lehet. Ha nagyobb vagy elálló füled van nem a legtökéletesebb választás, de ettől még éppen aranyos is lehet, ezt döntsd el te vagy az asszony. Ha te nem tudod és asszony sincs, akkor kérdezd meg a borbély csajok egyikét, nem fognak rosszat ajánlani, ezt garantálom.

2. High&Tight

A high&tight olyan frizura, ahol a hajat oldalt rövidre, sok esetben nullásra nyírják, és felül egy rövidebb fazonnal egészítik ki.  Egy jellegzetes katonai stílus, sőt, talán ismerős is lehet a katonai filmekből.

high&tight

Mi az a high&tight?

A frizura lényege hogy az oldalsó hajrészt felnyírják, és a felső rész szintén rövid, de még formázható hosszúságú. Lehet egy picit hosszabbra hagyni a tetejét az átlagosnál, de lehet nagyon rövid is. A felső rész formázható valamilyen hajformázóval, de ez sem kötelező. Elég rugalmas fazon, amit úgy hordhatsz ahogy éppen a kedved tartja.

Miért jó a high&tight?

Egyszerű, praktikus és könnyen kezelhető. Ha nem szeretsz a hajaddal bajlódni, de a buzzcut-tal ellentétben szeretnél bele valami fazont legalább felülre,  akkor tökéletes választás lesz, ugyanis azon túl, hogy rendszeresen kell járnod vágatni, más dolgod nem lesz vele. Az ágyból kikelve is épp olyan jól fog kinézni, mintha hosszú percekig formáznád a tetejét. Szakállal és anélkül is sármos.

Kinek jó a high&tiht?

Tulajdonképpen bárkinek. Minden fejformán nagyon jól mutat. Amire érdemes figyelni, hogy erős forgók esetében, valamint erősebb, foltokban kopaszodó fejtetőn nem a legjobb választás.

 A rövid haj története. Te tudtad?

A római férfiak nagyon komolyan vették a hajukat. A hosszú haj a barbárok, a rövid haj pedig a civilizáltság jelképe volt. A római férfiak a személyes ápolást a kifinomult civilizáció fejleményének tartották, aminek a rövid haj az egyik alapfeltétele volt. Tény és való, hogy ma is bármikor elmehetünk hajvágásra, ha van még szabad hely. Régen azonban még ennyit sem kellett várni, ugyanis a gazdag rómaiaknak saját rabszolgájuk volt, akik mindig rendelkezésre álltak, ha igazítani vagy vágni kellett a hajat.

ókori barber

A rövid haj a klasszikus reneszánsz idején nagy népszerűségnek örvendett, amikor VIII. Henrik haja különösen rövid volt. Ezt követően egy időre kikopott a divatból, egyes felvetések szerint a szifilisz miatt. Egy biztos, hogy Franciaországban a parókák bevezetésével újra a hosszú haj lépett színpadra, ami a legtöbb borbély számára talán nem volt annyira jó hír.

A 19. század elején a rövid haj újra visszatért. A francia forradalom ideje alatt, a Terror néven elhíresült Robespierre ugyanis előszeretettel vezette be a rövid hajviseletet. Az arisztokratáknak, kivégzésük előtt hátul levágták a hajukat, hogy a guillotine hatékonyan, akadálytalanul működjön.

A guillotine-ként is ismert gépezet a francia forradalom idején használt kivégző szerkezet. A forradalom jelképévé vált.

Középhosszú frizurák

3. Comb over

A comb over egy olyan fazon, ami oldalt elválasztott, és sokféleképpen vágható. Ha esetleg kopaszodsz, akkor ezzel könnyen tudod minimalizálni ennek látványát, de azért ez a frizura nem csak a kopasz foltok elrejtésére jó. Jogosan gondolhatod, hogy végül is szinte bármilyen férfi frizura lehet oldalra elválasztott, ami így is van, de ez a stílus mindenképp külön említést érdemel.

comb over

Mi az a comb over?

Minden olyan hajforma, amit balról jobbra választanak el, arra ráhúzható, hogy comb over. A haj lehet rövid, félhosszú vagy hosszú, teljesen mindegy. Ha a klasszikus fazont képviseled, a hajad oldalt maradhat hosszú, de ha a modernebb megjelenés híve vagy, akkor kérheted oldalt géppel felnyírt, átmenetes verzióban is. A választék lehet hangsúlyosabb, ebben az esetben géppel ráerősítenek, de lehet naturális is.

Miért jó a comb over?

A comb over nagyon kellemes, angolos megjelenést kölcsönöz, és egy elegánsabb vonalat ad. Sokféle fazonnal ki lehet próbálni, így biztos, hogy könnyen megtalálod azt, ami hozzád a legjobban passzol. Formázása pár nap után rutinműveletté válik, így nem egy extra időt igénylő fazon. Amíg megfő a tojás a reggelihez, már a hajad is elkészül.

Kinek ajánlott a comb over?

Szintén egy olyan férfi frizura fazonról beszélünk, ami szinte minden arcformához jól passzol. Méghozzá azért, mert ha az arcformádhoz leginkább illő fazonnal viseled, akkor nem nyúlsz mellé. Ha keskeny az arcod és magas a homlokod, akkor egy nem túl hosszú felső résszel próbáld ki, de ha nem árt a nyújtás az arcodnak, akkor egy hosszabb, elöl megemeltebb fazonnal is remekül fog állni. Ha nagyon keskeny az arcod és hangsúlyos a füled, akkor nem érdemes az oldalsó átmenetet nagyon kicsiről kezdeni. Ha pedig szereted a casual, letisztult öltözetet, és gyakran is viseled, akkor mindenképp próbáld ki!

4. Fringe, azaz a frufru

A férfi frufru a rövid hajvágás egyik alapelemévé nőtte ki magát. Ugyan megoszlanak a vélemények a frufru viseléséről, mégis egyre szélesebb körben találkozhatunk vele.

fringe

Mi az a frufru?

A haj azon része, ami az elülső hajvonal fölé esik és a homlok egy részét vagy egészét eltakarja. Különféle stílusok állnak rendelkezésre, többek között szögletes, textúrált, rövid és hosszú.  A Fringe minden olyan frizurára ráhúzható, ahol a haj oldalát rövidre vágják, a fejtetőn lévő hajnál pedig a haj egy bizonyos rész eltakarja a homlok egy részét vagy egészét.

Miért jó a frufru?

A frufru nem igényel nagy törődést, és nagyon könnyű formázni. A legnagyobb kihívás a rendszeres hajmosás lesz. Semmilyen hajnál nem elfogadható, de ennél a fazonnál főleg nem esztétikus, ha több napig nem érte víz és sampon.  Ha jó a hajgenetikád, akkor formáznod sem feltétlen kell. Kimondottan jól néz ki göndör, vastagabb szálú hajjal. Attól függően, hogy oldalt milyenre vágatod, elegáns és sportos viselethez is egyaránt jól néz ki, mivel jól idomul a különböző megjelenésekhez.

Kinek áll jól a frufru?

Akiknek hangsúlyos a homloka, vagy hosszú az arca, azoknak különösen jó választás egy frufru, ugyanis nagyon jól eltünteti az aránytalan méreteket. Akinek kisebb, rövidebb az arca, ott egy frufru még inkább kisebbítené az arcot, így azok számára nem előnyös választás. Fontos, hogy a hajad minőségét is vedd számításba, hogy mennyire nagy benne a volumen, mennyire formázható jól, és mennyire tartja a formát.

5. Quiff

Íme egy bugyiszaggató, női kedvenc. A 80-as 90-es évek férfi zenekarainak népszerű és kedvelt hajviselete volt, de a sorozatokban feltűnő férfiak is rátettek egy lapáttal, hogy az amúgy is népszerű fazon női remegő lábakat eredményezzen.

quiff

Mi az a quiff?

A quiff frizura egy lazább, kócosabb, pozitív értelemben vett hanyagabb hajstílus. Oldalt rövid vagy középhosszú, felül pedig hosszú hajat követel. A felső rész nincs olyan szabályosan belőve, kissé lazábbra van hagyva. A haj felső részét lehet felfelé, oldalra és előre/oldalra fésülni, elég szabad mozgást ad.

Miért jó a quiff?

Örök klasszikus fazon, emellett a lényege, hogy természetesen laza és kócos. Éppen emiatt nem igényel fix rögzítést, így nem kell wax-szal vagy lakkal erős tartást adni neki. Egyenes, hullámos és göndör hajjal is kiválóan működik. Sőt, göndör hajjal egyenesen kötelező darab, talán azzal a legszexibb. A vágás lényeges ennél a fazonnál, de szerencsére ezzel nem neked kell bajlódni, és a vágás után kezelheted lazábban.

Kinek ajánlott a quiff?

Szingliknek és elkötelezett férfiaknak egyaránt, megszerzed vagy megtartod alapon. Fejformát tekintve rugalmas fazonról beszélünk, ugyanis minden fejformához kialakítható a megfelelő quiff. Oldalt lehet hosszabb és rövidebb is, felül pedig megemelheted, de az sem kötelező. Így kerekebb, kisebb, valamint keskenyebb és magasabb arcformához is tökéletesre vágjuk neked.

6. Faux Hawk

A faux hawk egy középhosszú stílus, ami nagyban hasonlít a spiky stílushoz. Klasszikus stílusban a haj szinte csak a fejtetőn, középen egy csíkban jelenik meg.

faux hawk

Mi az a faux hawk?

A faux hawk egy olyan fazon, ahol a hangsúly a fejtetőn lévő hajon van. Az fej oldalsó részén a haj rövidre van nyírva. A szebb eredmény érdekében kérheted átmenettel. Formázásban nagyon hasonlít a spiky stílusra. Itt is egy tüskésebb fazon elérése a cél, valamiféle hajformázó eszközzel (pl. wax, hajformázó paszta), azzal a különbséggel, hogy míg a spiky-nál nincs meghatározva az irány, a faux hawk esetében a tüsiket középre igazítják.

Miért jó a faux hawk?

Különlegesebb fazon, ami nem igényel nagy munkát, mégis igényes. Tökéletes a rohanós hétköznapokra, és ha nincs sok időd minden nap a hajaddal vesződni. Jól mutat szakállal, de anélkül is teljes lesz az összkép. A fejtetőn lévő haj hosszúsága a te döntésed, ha rövidebben jobban tetszik, akkor úgy, ha hosszabban, akkor úgy kérd.

Kinek jó a faux hawk?

Mindenkinek, aki egy szembetűnőbb, de mégis egyszerű hajat szeretne, amihez nem kell órákat a fürdőben a tükör előtt ácsorognia. Mivel a fejtetőn lévő haj felfelé ível, így kissé nyújtja az arcot. Abban az esetben, ha hosszú az arcod, vagy, vagy hangsúlyos a homlokod, nem a legjobb választás. Szélesebb, kerekebb arcformákon mutat a legjobban.

7. Slicked-Back

A slicked-back a lehető legklasszikusabb séró, és a gengszter frizurák alapja. Ennél a fazonnál hatalmas jelentősége van a haj textúrájának, sűrűségének és formájának, valamint a növekedés iránya is fontos.

slicked back

Mi az a slicked-back frizura?

Ahogyan a fordítás is utal rá, hátra simított hajról van szó, aminek további lényege, hogy a hajtő megemelésével dúsított hatást érnek el. A slicked-back esztétikus kialakításához szükség van egy legalább tarkó középig érő hajhosszra (kb. 10-12 cm), hogy a hajszálak a homlokodtól egészen hátra érjenek. A vágásnál figyelembe kell venni, hogy van e forgód vagy évek óta tartó elválasztásod.

Miért jó a slicked-back?

Első sorban talán azért, mert kortalan. Egyszerűen minden életkorban jól áll, ha igényesen van belőve. Ha jól van vágva, percek alatt könnyen beszáríthatod, és egy gyors waxozás vagy zselézés után készen is áll az indulásra. Viselheted átmenettel, de anélkül is. Klasszikus, fiatalos és nem utolsó sorban nagyon vagány fazon!

Kinek ajánlott a slicked-back frizura?

Bárkinek. A lényeg a kialakításban rejlik. Azoknak, akiknek keskeny az arcuk, vagy nagyobb, esetleg elálló a fülük, nekik érdemes nem nullából induló slicked-backet vágatni, ugyanis a haj hiánya azon a területen tovább slankítaná az összképet valamit kiemelné a fület. Fontos, hogy ez a frizura atom biztosan álljon, így ha nem kedveled a fix hajat, vagy esetleg szereted piszkálni, akkor nem a legpraktikusabb választás.

8. Undercut

Az undercut, túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb férfi hajstílus. Talán nem is egy konkrét frizuráról, sokkal inkább egy vágási stílusról beszélhetünk. Egy igazán vagány, de mégis előkelő megjelenést kölcsönöz.

undercut

Mi az az undercut haj?

A felnyírt frizura az „oldalt rövid, alányírt felül hosszabb” koncepcióra épül. A vágási technika lényege, hogy az átmenet egyenletesen vagy akár durvábban simul át a különböző hajrészek, a fejtőn lévő haj és a frizura oldalsó része között. Jól működik egyenes, hullámos és göndör hajtípusoknál is. Az átmenet finomságát te választod meg. A haj a felső részen 6-10 cm-es hosszt el kell hogy érjen.

Miért jó az undercut?

Az undercut egy rendkívül sokoldalú frizura. Készülhet többféle hosszúságban, és a haj fésülhető bármilyen irányba. Tökéletesen mutat szakállal és anélkül. Elegáns és lezser viselethez is tökéletesen passzol, így mondhatjuk, hogy kifejezetten jól alkalmazkodó stílusról van szó.

Kinek ajánlott az undercut?

A felnyírt frizura alaptulajdonsága, hogy az arcot optikailag felfelé nyújtja. Éppen emiatt, olyan fejformák esetén ajánljuk, ahol az arcforma szélesebb, nem túl keskeny. Valamint túl nagy homlokkal rendelkező férfiak számára sem ajánljuk, mert az is megnyújtaná a teljes képet.

9. Pompadour

A pumpadour tulajdonképpen a korábban már említett slicked back hajstílus egyik változata. Nem egy elveszett, régi divathajról beszélünk, hanem egy kimondottan nagy népszerűségnek örvendő fazonról. Ezt te is tapasztalhatod, ha jól körbenézel a nyüzsgő város utcáin, ugyanis sokat találkozhatsz vele. A frizura nevét Madame de Pompadourról, XV. Lajos francia király szeretőjéről kapta.

xv. lajos hajstílus
XV. Lajos francia király

Mi az a pompadour frizura?

Szinte teljesen megegyezik a slicked back vágási technikával, azaz a hajat felül hosszabbra hagyják. A frizurát szintén, akárcsak a slicked back esetében, hátra fésülik, viszont a pompadour-nál a homlok feletti részt hosszabbra és magasabbra emelik. Emiatt lesz egy nagyon jellegzetes, volumennel telt formája.  A pompadour frizura a lázadás jelképe volt, így talán nem is csoda, hogy a frizura Elvis Presley nevével egybeforrt.

pompadour frizura

Miért jó a pompadour frizura?

Kiválóan mutat szakállal és anélkül, rövidebb vagy hosszabb átmenettel is. Ha szereted a feltűnőt, a különlegeset, akkor a pompadour jó választás. Többféle változatban is kérheted, annak függvényében, hogy mennyire szeretnél erőteljes hatást elérni. Lehet nagy a bubid, de lehet kisebb is, ez rajtad áll.

Kinek jó a pompadour?

Akinek a sclicked back jól áll, annak a pompadour haj se fog csalódást okozni. Mivel elöl a hajtőt megemelik, így ez a fazon megnyújtja az arcot. Akinek szélesebb, kerekebb arca van, vagy kisebb homloka, annak remek választás. Ha hosszúkás az arcod, akkor kevésbé mutat jól, illetve, ha hangsúlyos a homlokod, akkor azt is tovább nyújtaná, így ebben az esetben is egy másik fazont ajánlunk. Aki nem szeret sok időt tölteni a tükör előtt, azoknak nem a pompadour lesz a legjobb választás. A magasabb hajtő és a hosszabb haj miatt a szárítás időigényesebb, illetve fontos a szép fixálás is, ahol érdemes lesz elővenned a waxot, és ha fokoznád, akkor, előtúrni a hajhabot még a szárítás előtt. A végén fixáld lakkal, hogy bomba biztos legyen a nap folyamán.

10. Spiky

A tüskés haj régóta divatos megjelenés a férfiak körében. Szerencsére a stílus mára kissé átreformálódott, és nem a kőkemény rock kultúra alapviseletéről beszélünk. Ha vágysz egy kis extra újításra, a spiky jó választás lehet.

spiky hajstílus

Mi az a spiky?

A spiky haj lényege, hogy tüskés textúrát adnak a hajnak. Valamilyen tartósabb hajformázóval a hajat tincsezve formálják úgy, hogy a haj egy tüsis érzetet keltsen. A fejtetőn lévő hajat előre és felfelé vágják és szárítják. Ha szeretnéd fokozni a megjelenést, kérd átmenettel.  Az átmenet nagyon jót tesz a spiky haj megjelenésének, sokkal igényesebb hatást kelt.

Miért jó a spicky haj?

Akármennyire is pepecselősnek tűnik, a rohanós reggeleken jó társad lehet. Nem kell hosszas időn keresztül szenvedni azzal, hogy tökéletesre formázd, elég egy rutinos kéz és 1 percnyi művészkedés, hogy útnak indulhass, és egy igazán igényes megjelenést biztosít. Nagyon jól viselhető elegánsabb és lazább stílusban is. Ha az a típus vagy aki szeret sokat aludni, akkor a jó hír az, hogy ezt a fazont szinte lehetetlen elaludni.

Kinek jó a spiky haj?

Mivel a haj leghosszabb és lényegibb része felfelé áll, emiatt az arcot felfelé nyújtja. Ezért olyan arcformák esetében áll jól, akiknek szélesebb, kerekebb arcformájuk van és nem túl magas a homlokuk.

11. French crop

Sok srác nem szereti a nagy felhajtást és a hosszas formázást a haja körül, így, ha te is közéjük tartozol, akkor elérkeztél egy neked való fazonhoz, és felejtsd el a Quiffet vagy a Pompadourt, és nézd meg mit tud a french crop.

french crop hajstílus

Mi az a french crop?

A french crop egy klasszikus, rövid hajstílus. A lényeg abban rejlik, hogy a fej oldalsó részén, és hátul a hajat rövidre vágjuk. A fejtetőn a hajat hosszabbra hagyjuk. Továbbá a haj végeit egy kicsit meggyengítjük, hogy ne legyen olyan éles a kontraszt a két terület között. Az egyik lényegi rész pedig a frufru, ugyanis egy french crop esetében ez mindig hangsúlyos!

Miért jó a french crop?

A french crop nagyszerű azoknak a srácoknak, akik kevés törődést igénylő frizurára vágynak. Ez egy valóban minimalista vágás, ami minimalista stílust igényel, és rendkívül kényelmes viselet. Elég, ha kéthetente beülsz a borbélyszékbe, ahol hamar megvan a visszavágás és a fazonigazítás és már készen is vagy.

Kinek jó a french crop?

A francia crop egyik nagy előnye a rugalmasság. A legtöbb arcformával és hajtípussal jól viselkedik. Kerek archoz kevésbé ajánljuk, mert mégjobban kisebbítené az arcot, de ha magasabb a homlokod vagy hosszúkás az arcod, akkor ezzel a fazonnal jól ellensúlyozhatod azt. Legjobban egyenes vagy kissé hullámos hajjal működik, de ami ennél is fontosabb, hogy vastag szálú hajat követel. Ha a napjaid nagy részét melegítőkben és lezser pólókban töltöd, és még a hajad is dús, akkor ez a frizkó csak rád vár!

12. Taper fade / satír

Nem egy konkrét frizuráról van szó, hanem egy hajvágási technikáról, amely a nullás átmenet alternatívája lehet azok számára, akiknek az nem kivitelezhető, vagy túl rövid.

taper fade hajsítlus

Mi az a Taper fade?

A taper fade vagy satír lényege, hogy a halántéknál és a tarkónál a hosszú hajrészt nem egy teljes átmenettel hozzák össze a nullával, hanem csak helyenként satíroznak bele. Ezáltal a hosszú hajrész és a fejbőr találkozása anélkül lesz finom és igényes, hogy ehhez egy teljes felnyírást be kelljen vállalnod

Miért jó a Taper frizura?

A taper fade egy olyan hajvágási technika, amivel nem tudsz mellé lőni. Minden korosztályban megállja a helyét. Kiváló választás azok számára, akiknek egyéb (pl.: munkahelyi )okokból nem engedélyezett a túlzott, nullásra felnyírt hajviselet. Egyaránt jó sportos, és a klasszikus fazonokhoz is. Egy slicked back egy satírral például a modern és a klasszikus tökéletes egyvelegét alkotja:

Kinek áll jól a Taper fade / satír?

A satír haj kivétel nélkül minden arctípuson jól áll. Az a fontos, hogy a taper fade eldolgozás mellé olyan felső hajfazont válassz, ami jól illik az arcod formájához.

Hosszú frizurák

13. Manbun

A manbun mind jelentését mind tulajdonságát tekintve egy férfikonty. Sok nő szerencséjére, divatos fazonként emelkedett a hosszú hajú férfiak körébe.

man bun hajstílus

Mi az a manbun?

A man bun-t legegyszerűbben úgy képzelheted el, ha egy összefogott női hajra gondolsz, csak a lófarok helyett egy konty tündököl. Választhatod a manbunt egyhosszúságú hajjal, de ha egy kicsit extráznál, akkor a haj oldalsó részeit hagyhatod rövidebbre, és átmenettel is fűszerezheted. Sokan gondolják, hogy egy férfinak nem való a hosszú haj, de mitől lenne szép a világ, ha nem a „másoktól” (most nem a trónok harcára gondolok). Igazán vagány stílus, és ha igényesen van vágva akkor kimondottan szexi fazon.

Miért jó a manbun?

Figyelemfelkeltő, extra, és vagány. Könnyű vele bánni, ugyanis csak egy jó hajgumira lesz szükséged, így reggel se a fürdőben kell a legtöbb idődet töltened. Vagy ha mégis, az biztosan nem a hajad miatt lesz. Szakállal együtt

Kinek ajánlott a manbun?

A legtöbb arcformához jól áll. Ami lényeges, hogy ez a stílus az erősebb karakterű, markánsabb tekintetű férfiaknak áll jól. Szintén sokat számít a haj minősége is. Ha vékony szálú és kevés a hajad, akkor inkább slampos eredményt érsz el vele, mintsem valami macsós külsőt. Továbbá egy kis türelemre is szükséged lesz, ugyanis meg kell várnod mire megnő. Ez nem 2 nap lesz.

14. Top knot

Itt az ideje, hogy átformáld a megjelenésed? Ráadásul valami ütőset szeretnél? Nem nagyon kell tovább keresned, ugyanis a top knot egy igazán masszív fazon.

top knot hajstílus

Mi az a top knot?

Ahogy a neve is mutatja, egy hajcsomó található a fej tetején. A fejtetőn lévő hajat hosszabbra hagyják, a hajból egy gumi segítségével csomót formáznak. A hajat a fej oldalsó részein, és hátul rövidre nyírják. Önmagában is egy nagyon modern fazon, de ha átmenettel kéred, akkor a lehető legjobban fog kinézni.

Miért jó a top knot?

Laza, egyedi és egyszerű fazon. Nem igényel sok törődést, a legnagyobb erőfeszítést a hajmosás és a hajszárítás fogja jelenteni.  Laza stílus mellé tökéletes választás, de a farmer és póló kombi mellett is must have. Remekül mutat borotválkozva, borostával és szakállal is.

Kinek jó a top knot?

Fejformát tekintve bárkinek. Egyenes, hullámos és göndör hajjal is jól működik, és könnyen alkalmazható.  Szintén rugalmas a haj minőségét tekintve is. Ha vékonyabb szálú, kevesebb hajad van, akkor kisebb lesz a csomód, ha vastagabb, akkor nagyobb. A legjobb, hogy mindkettő jól néz ki.

15. Swept Back

A Swept Back egy igazi minimalista stílusú frizura. Egyszerű, mégis elegáns viselet, ami a reneszánsz időkre emlékeztet.

swept back hajstílus

Mi az a Swept Back?

Hátrafésült hajkoronáról van szó, amit többféle hosszúságúra lehet vágni. Talán az egyik legrégebbi stílus, hiszen a történelem során igen sokszor megjelent, gondoljunk csak régebbi, történelmi filmekre.  Különösen jól néz mindenféle hajstílussal, egyenessel, hullámossal és göndörrel egyaránt. Nagyon hasonló a Sclicked-back frizurához, azonban ott általában sokkal szabályosabb a hátrasimítás, illetve rövid, átmenettel spékelt oldalfrizurával szokták viselni.

Miért jó a Swept Back?

Könnyen kezelhető, és ha jól és rendszeresen van vágva, egy gyors szárítás és waxozás után készen is vagy. Kimondottan jól áll göndör hajjal, valamint az idősebb férfiaknak is kötelező, akik az öltöny világában nevelkedtek és mai napig életük része az elegancia.

Kinek jó a Swept Back?

Olyan srácok számára ajánljuk, akinek a hajában van egy alapvető volumen, akkor fog a legjobban kinézni. Elegánsabb, romantikusabb fazon, így azok részesítsék előnyben, akik gyakran viselnek elegáns öltözetet. Egy melegítőnacis kinyúlt pólós Air Force kombóhoz nem túl lehengerlő. Magas homlok és hosszúkás arc esetén kevésbé mutat jól, mert tovább nyújtaná és hosszítaná az arcot.

A hosszú haj története

A rómaiakkal szemben, a gallok úgy tartották, hogy a hosszú fonott haj, a jó egészségügyi, fizikai és mentális állapotot jelzi. A középkor folyamán a haj hossza a kor divatjának megfelelően ingadozott. Nagy Károly, frank király méltán híres, hosszú hullámos hajat növesztett, amit jellemzően a hatalomhoz kötöttek.

Nagy Károly
Kedves Nagy Károlyunk teljes kiszolgálásban.

A meroving királyok a hajvágást megalázónak, és egyenesen megszégyenítőnek tartották, inkább választották a halált, mintsem hajkoronájuk elvesztését. A 11. században a Pageboy frizurák kerültek divatba. XIII. Lajos, francia király korai kopaszságát próbálta leplezni, ezért parókát készíttetett magának. Ezzel XIII. Lajos, és utódja, XIV. Lajos révén a hosszú haj egész Európában népszerű viseletté vált. A hosszú haj azóta is ikonikus jegyeket szül, amik a filmekben jól láthatóak. Stanley Kubrick, Barry Lyndon vagy a Karib-tenger kalózainak híres Deppje mind modernizált hosszú frizurával látható.

Akár rövid, akár hosszú, akár középhosszú haj mellett döntesz, mindig vedd figyelembe, hogy melyik az a fazon, amit komfortosan tudsz viselni a mindennapokban, és melyik az, amire minden nap jut elég időd, hogy megfelelően ápold. Vedd figyelembe az adottságaidat, a fejformádat, és a hajad minőségét, tulajdonságát. Ha ezt mind szem előtt tartod, könnyen megtalálod a neked legmegfelelőbb sérót.

Melyik tetszik? Holnap levágjuk neked!

Bármelyiket is választanád, egy biztos. Az A76 barber shop-ban az Andrássy út 76-ban bármelyik stílust profi módon elkészítik neked a lányok! Csak mutasd meg, melyik fazont szeretnéd, és pillanatok alatt újjá varázsolnak. Ha esetleg a részletes cikk után sem vagy biztos abban, hogy milyen sérót szeretnél, akkor se aggódj. A szalonban maximális hozzáértéssel segítenek, hogy mi állna a legjobban. Biztosan megtaláljátok a legmegfelelőbbet.

Tudtad, hogy pár egyszerű kattintással online is foglalhatsz hozzánk időpontot? ?