Szakállformák hosszúság szerint – Melyiket válasszam?

A szakáll minden kétséget kizárólag az egyik legférfiasabb dolog, amit az arcoddal tehetsz. Persze csak ha férfi vagy. Már a legkisebb szőrzet is képes fiúból férfit varázsolni, és akkor formáról még nem is beszéltünk. Annak ellenére, hogy a különböző szakállformák óriási divatnak örvendenek, még mindig vannak, akik inkább a tisztán borotvált arcra szavaznak. Ez így is van jól, de mi a helyzet a szakáll pártiakkal?

Mindenki az arcának és lehetőségeinek leginkább megfelelő szakáll stílust választja? Tudtad, hogy számít a fejformád és az arcod egyéni vonásai? Rengeteg fazon van, hosszú és rövid egyaránt, de vajon neked melyik állna a legjobban? Elhoztuk a szakállformákat hosszúság szerint, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen a döntés.

Rövid szakáll

A rövid szakáll azok számára lehet ideális választás, akiknek lassan nő a szakálluk, illetve azoknak, akiknek a hosszabb szakáll karbantartása túl sok munkát jelent.

1. Borosta

A borosta igen népszerű fazon, kétségkívül a legkedveltebb szakállformák közé tartozik! Minden arcformán jól mutat, és kivétel nélkül, mindenkinek jól áll. Nem igényel sok munkát, és rendkívül egyszerű fazon. A legtöbb nő ezt a szakáll stílust tartja a legvonzóbbnak egy férfin, úgyhogy már csak ezért is megéri kipróbálni, Uraim. A borosta nagyon jól kiemeli az arc előnyös vonásait, és képes háttérbe szorítani a kevésbé előnyös részeket. Nem kell hosszas perceket a formázásával töltened, ugyanis mindig jól néz ki, ha az ágyból kipattansz korán reggel, akkor is. A borostád lehet egészen rövid, de lehet egy kicsit markánsabb, hosszabb változat is. Elég pár naponta vagy hetente – attól függően, hogy milyen hosszúságút szeretnél – egy frissítő vágást csinálni, és készen is vagy!

 

2. Körszakáll

A körszakáll egy klasszikus szakállstílus, ami igazán bölcs és férfias megjelenést nyújt. Kifinomult megjelenése miatt a 70-es években az orvosok és az ügyvédek előszeretettel vágatták. A körszakáll tulajdonképpen egy bajuszból és egy kecskeszakállból áll, ami „összekötve” alkot egy egészt. Elhelyezkedése és kontrasztos hatása miatt az arc alsó részét emeli ki. A körszakáll melósabb, mint egy borosta, viszont megéri a pénzét. Fontos, hogy a kontrasztos hatás megmaradjon, ezért rendszeresen kell borotválni a körszakállon kívül eső részeket. Elegánsabb viselet, de a hétköznapi öltözékek mellé is bátran vágathatsz ilyen fazont!

 

Középhosszú szakállak

Szeretnél egy kicsit erőteljesebb arcszőrzetet, de a hosszú és markáns változat már túl sok? A középhosszú szakáll tökéletes választás, ha egy kicsit többre vágysz, de nem akarsz a hosszú szakállal foglalkozni.

3. Középhosszú full beard

A full beard, azaz a teljes szakáll az arc teljes területét fedi, ahol az arcszőrzet nő. Egyszerű és klasszikus fazon. Egy közepes full beard szakállhoz szükséged lesz legalább 6 hétnyi türelemre, míg megnő. Ez idő alatt se feledkezz meg a rendszeres szakáll ápolásról. Erről átfogóan és bővebben már írtunk EBBEN a cikkben. A full beard esetében is érdemes igazítani a formán. Szép eredményt lehet elérni, ha éleket alakítunk ki a szakállban, és így formázzuk meg. Tökéletesen passzol elegáns, hétköznapi és sportos viseletekhez.

 

4. Balbo szakáll

A balbo szakáll azok számára ismerős lehet, akik kedvelik a Marvel filmeket. A híres Vasember című film főszereplője tette igazán nagy divattá ezt a szakállstílust, és a nők egyik kedvenc fazonjává is. Nagyon látványos és különleges fazon. A balbo szakáll kiemeli az arc előnyös vonásait, és karakterességet ad neki. Több munkát igényel, viszont nagyon is megéri a fáradtságot. Itt is fontos a rendszeres borotválás, hogy a szakáll határozott formája és karaktere megmaradjon. A szakáll egy szabályos bajuszból, az alsó ajkak alatt található szőrpamacsból és az alatta található szakállból áll, ami kiterjed az áll széléig. Elegáns, hétköznapi és sportos viseletekhez egyaránt jól illik.

 

 

Hosszú szakáll

5. Hosszú Full beard

A hosszú full beard, akárcsak a rövidebb változata, az egész arcra kiterjedő arcszőrzet. A hosszúság abszolút egyén függő, lehet a kicsit hosszútól egészen a nagyon hosszúig bármi. Egyéni preferencia kérdése, hogy kinek milyen hosszúság fér bele a hétköznapjaiba. Érdemes tudni, hogy minél hosszabb egy szakáll, annál több ápolást igényel. A hosszú full beard-nek is rendszeres törődésre van szüksége. A hatékony szakáll ápolásról szóló cikkünket ITT találod! A full beard mindenféle stílushoz tökéletesen passzol, legyen az elegáns, hétköznapi vagy sportos. Ha hosszú, és teljes szakáll, akkor mindig legyen nálad utazó fésű. Hidd el, sosem árt, ha nálad van.

 

6. Bandholz

A bandholz fazon nagyban hasonlít a full beard szakállhoz, hiszen itt is egy teljes szakállról van szó, azonban mégis van egy két tipikus jegy. A fazon Eric Bandholz nevéhez fűződik, aki az egyik legismertebb férfi, ha szakáll témáról van szó. A bandholz szakáll leginkább ismert jegye a hosszú bajusz, ami a teljes szakállhoz kapcsolódik. Ehhez a fazonhoz mindenképp szükséged lesz hosszú és tömött arcszőrzetre. Ezért jobb, ha előre tudod, hogy a genetikád ezt képes-e megadni neked. Több hétre lesz szükséged, mire megnő a kellő hosszúságra az arcszőrzeted, de megéri a türelmet.

 

Melyiket választod?

Minden ember más és más, van, aki a hosszú, van, aki a rövid szakáll mellett dönt. Nincs jó vagy rossz választás, minden szakáll stílus feldobja a férfi külsőt. Érdemes az alapján választani, hogy mennyi időd van egy nap arra, hogy a szakálladdal foglalkozz. Illetve hogy mennyire vagy hajlandó ezt megtenni. Nincs rosszabb annál, amikor egy szakáll ápolatlan, és nincs megfelelően karban tartva. Mindenképp olyat válassz, amire jut időd, és mindig a legjobb formát tudod biztosítani. Lehet, hogy a körszakáll jobban tetszik neked, de ha nem jársz el vele rendszeresen borbélyhoz, hogy megigazítsa a fazont, akkor nem fog olyan jól kinézni. Ha tudod, hogy kevés időd van borbélyhoz járni, akkor válassz inkább olyan fazont, amivel elég pár hetente eljárni.

Bízd magad az A76-os borbély csajokra!

Nálunk A76 barber shop-ba van lehetőséged előre időpontot foglalni, akár több hétre előre. Be tudsz táblázni akár 2 hónapot előre, így biztosan tudod, hogy belefér a vágatás, és mikor. Az A76-ban csak női borbélyok vágják a szakállakat és a hajakat, szóval nem is lehetsz jobb kezekben. Nőként sokkal jobban látják, hogy mi az ami a legjobban áll neked, és mitől fogsz a legjobban kinézni. Nem lőnek mellé, hiszen ők tudják, mi jó nekik, vagy nem? Az alábbi gombra kattintva egy pillanat alatt tudsz időpontot foglalni ahhoz a borbély csajhoz, aki a legszimpatikusabb!