50 felett ezek a férfi hajak állnak jól

Sokak számára a híres 50-es elérése inkább aggasztó, mintsem ujjongást érő öröm. Valójában a kor csak egy szám, és szerencsére semmi köze ahhoz, hogy milyenek vagyunk. Lehetsz 50 évesen is egy erős 30-as, ha úgy állsz magadhoz és a külsődhöz! A férfiaknak a kor minden esetben csak jót tesz, érettebbek és férfiasabbak minden egyes lépcsőfokot elhagyva. Ha folyamatosan rendben tartjuk a külsőnket, és kicsit több energiát fektetünk rá, hogy fiatalosabb és stílusosabb frizurát vágassunk, akkor 50 felett sem lehet probléma! Egy jól átgondolt, személyre szabott haj, egy hozzá illő szakállal több mint sármos, és nagyon sokat dob a külsődön! Mutatjuk mik a legjobb férfi frizurák 50 felett. 

Slicked back

A slicked back, azaz a hátrafésült frizura egy igazi klasszikus fazon, ami kortalan. Nincs az az életkor, amiben nem nézne ki jól, és nem dobná fel a külsőt. A fazon lényege abban rejlik, hogy a haj az oldalsó és hátsó részeken rövidre vágott, a felső részen pedig hosszú. Kb. 10-15 cm hosszúságú felső hajrész szükséges hozzá (tarkó középig érő) hogy megfelelően lehessen formázni. A felső részt érdemes kicsit beszárítani, egy fésű segítségével hátrafelé formázni, majd egy hajformázó segítségével fixálni. A tartós fixálás érdekében érdemes rá lakkot fújni, hogy a forma egész nap kitartson. Leginkább egyenes és hullámos hajjal működik. Egy jó fodrász pillanatok alatt hibátlan slicked back frizkót vág neked, ami nem hátrány, ha utána tudni akarod formázni. Nagyon jól alkalmazkodik különféle vágásokhoz, ugyanis az oldalsó egyhossztól kezdve, a géppel feltolt átmeneten át, a különböző vágási technikákig mindennel nagyon jól mutat. Elegáns, hétköznapi és sportos viseletekhez is tökéletesen passzol.

 

Comb over

A comb over egy oldalra fésült férfi hajstílus, ami kissé konzervatívabb megjelenést ad. A frizura az oldalsó és hátsó részeken rövidre vágott, általában géppel felnyírt átmenetes, vagy egyéb vágási technikával (pl. fade vagy undercut) kombinált. A felső hajrész kissé hosszabbra vágott, és balról jobbra formázzák. A választékot gyakran erősítik meg gépi vágással azok, akik a modernebb vonalat képviselik. Rendkívül jól néz ki és nagyon feldobja a külsőt. Aki a természetesebb vonalat kedveli, vagy esetleg munkájából adódóan nem szeretne ilyen erősebb vonást a hajába, azok számára maradhat a naturális választék. A comb over szintén egyenes és hullámos hajjal működik igazán. Elegáns viseletekhez nagyon jól illik, de a hétköznapi és sportos viseletek mellé is nagyon jó választás.

 

Side part

A side part, azaz az oldalra fésült frizura hasonlóan, ahogy a comb over, egy oldalra fésült fazon. A különbség abban rejlik, hogy a side part frizuránál a formázás történhet balról jobbra és jobbról balra is. A side part esetében nem mindig formázzák a felső hajrészt olyan szabályosan, sokszor csak lazán oldalra dobják. A választék legtöbbször nincs megerősítve gépi vágással. Ennél a fazonnál az oldalsó és hátsó részek is sokoldalúan hordhatók. Lehet kicsivel rövidebb a haj, mint a felső rész, de lehet egészen rövid géppel feltolt átmenetes, vagy egyéb modernebb vágási technikával kombinált. A side part jól működik egyenes és hullámos hajjal, a nagyon göndör haj esetében a formázás nem feltétlen kivitelezhető a legjobban. Elegáns, hétköznapi és sportos viseletekhez is egyaránt alkalmas, nagyon jól illeszkedő stílus.

 

Pompadour

A pompadour az egyik legkedveltebb férfi hajviselet. Klasszikus fazon, ami a legtöbb férfinak és a legtöbb arcformán jól mutat. A frizura lényege, hogy a felső hajrészt hosszabban vágják, elől a frontvonalban kissé megemelik, hogy kapjon egyfajta volument, majd oldalra-hátra formázzák. Ezt egy szárítás után, egy fésű és egy hajformázó segítségével egyszerűen meg lehet tenni. A tartás érdekében érdemes rá lakkot fújni, ha megvan a megfelelő forma. A pompadour elég sokoldalú, ugyanis az oldalsó és hátsó részek különböző hosszúságban vágathatók. Lehet egészen rövid, bőrből vagy nullából induló géppel felnyírt átmenetes, de lehet egyhosszúságú vagy kissé hosszabb is. Ez egyéni preferencia és kényelem kérdése, illetve, hogy kinek mi áll jobban. Nagyon jól illeszkedik elegáns és hétköznapi viseletekhez. Ha valaki csak sportosan öltözködik, ahhoz is jól illik, ha azonban sok időt töltesz edzéssel, nem biztos, hogy a legjobb választás.

 

Quiff

A quiff a férfi hajstílusok királya, és a nők egyik kedvence. A quiff egy klasszikus férfi hajviselet, ami nem tud rosszul kinézni. Szinte mindenkinek jól áll, és minden arcformával jól működik. A quiff előnye, hogy nagyon sokoldalú fazon. Egyenes hajjal is működik, göndör és hullámos hajjal viszont egyszerűen fantasztikus. A frizura lényege, hogy a haj a felső részen hosszúra vágott. A formázása nem szabályos, csak egy kis tartást adnak neki. A lényeg abban rejlik, hogy legyen esése, és kissé kócos hatása. Ha szerencsés vagy, göndör vagy hullámos hajjal sokszor semmit nem kell vele tenned. Felkelsz, és egyszerűen csak jól néz ki. A haj az oldalsó és hátsó részeken lehet egészen rövidre vágott átmenetes, de lehet egyhosszra vágott, vagy egyéb technikákkal kombinált. Egy fade technikával kifejezetten nagyon jól néz ki. Nagyon jól mutat elegáns, hétköznapi és sportos viseletekhez egyaránt. Ha szeretnél valakit levenni a lábáról, vagy csak szereted a rád vetülő női pillantásokat, akkor a Quiff frizurát nem érdemes kihagynod! Főleg, ha göndör hajad van!

 

Te hogy állsz a hajkérdéssel?

Minden férfi kihozhatja magából a maximumot, ha megfelelően karbantartja a külsejét. Érdemes profi borbély segítségét kérni a frizurát illetően. Az A76 barber shop-ban tapasztalt borbélyok dolgoznak, akik jól tudják, hogy a meglévő hajaddal milyen fazonokat lehet a legjobban viselni. Pontosan látják, hogy a fejformádhoz és az adottságaidhoz milyen stílus állna a legjobban. Bármilyen fazont mérnöki pontossággal vágnak, ami sokat számít a megjelenésben. Az A76 barber shop-ban csak női borbélyok vágják a hajakat és a szakállakat, így ha valakik, ők biztosan tudják, mi az amitől egy férfi a legjobban néz ki. Jöhetsz hozzánk időpontfoglalás nélkül is, de pár kattintással online rendszerünkön keresztül előre is tudsz foglalni.