Ezek a legjobb fade frizurák

Attól, hogy valami rövid, még lehet sokoldalú. A fade, azaz a satír az egyik legnépszerűbb hajvágási technika, ha rövid frizuráról van szó. Többféle verzióban vágatható, és megannyi stílussal összepárosítható. Remek választás bármilyen stílus mellé, a lényeg, hogy bírd a rövidséget! A fade frizura lehet visszafogottabb, de lehet egészen merész is. A legfontosabb, hogy tudd, hogy mi az, ami neked belefér, és amit a legnagyobb magabiztossággal tudsz viselni. Mutatjuk, melyek a legjobb fade frizurák!

Profi fodrászt keresel? Ismerd meg az A76 Andrássy borbély csajait! ?

 

A Fade technika

Valószínűleg mindenki hallotta már, viszont kevesen ismerik, hogy hogyan is néz ez ki a gyakorlatban. A fade vagy satír egy olyan hajvágási technika, ahol a haj hosszúsága fokozatosan elhalványul a fej aljához közeledve. Egészen bőrig megy le, így mindenképp csak akkor vállald be, ha ez belefér, és a munkahelyeden megengedett. A technikán belül is van szolidabb és extrémebb változat is. Ezeket alacsony, közepes és magas fade-nek nevezik.

 

Különböző fade technikák

A különböző fade technikák abban térnek el egymástól, hogy a fakulás különböző magasságban megy fel a fejen. Az alacsony fade esetében a fakulás jóval lentebb kezdődik. A közepes fade körülbelül a fül vonalát érinti. A magas fade-nél van a legnagyobb mértékű fakulás, ez a fül feletti területig el szokott húzódni.

Fade esetében is érdemes figyelembe venni a fejformát. Az A76 barber shop-ban segítünk átbeszélni, hogy az adottságaidhoz milyen fade illik a legjobban. Vannak frizurák, amik esetében egy fade technika optikailag befolyásolja az arcot. Van, hogy slankítja, van hogy szélesíti, ezért fontos, hogy személyre szabottan történjen a fazonválasztás.

Fade frizurák

Az egyik legnépszerűbb, fade hajvágási technika minden hajstílussal nagyon jól párosítható. Elegáns, sportos és hétköznapi frizurákat egyaránt lehet vele gazdagítani, de érdemes személyre szabottan megválasztani az elhalványulás magasságát. Ezt mindenképp bízd a borbélyodra, aki szakmailag jobban látja, hogy mi az, ami a legjobban kiemeli az előnyös vonásaidat. Na de nézzük, melyik fade frizurák a legjobbak!?

1. Pompadour

A pompadour frizura az egyik legnépszerűbb férfi hajstílus. Ezt a fazont gazdagítani egy népszerű technikával több, mint nagyszerű. A pompadour frizura lényege, hogy a hajat a felső részen hosszabbra vágják. A hajtőnél kissé megemelik, hogy egyfajta volument adjanak neki. Ezután hátra-oldalra fésülik, és így is formázzák. Ezt nagyon jól lehet kombinálni egy fade technikával vágott oldalsó hajrésszel. Ha nagyon modernre vennéd a figurát, akkor válassz mellé magas fade-et, ha egy kicsit elegánsabb, visszafogottabb vonalnál maradnál, akkor alacsony fade technikával párosítsd. Bárhogy is kéred, a pompadour frizura fade technikával tökéletes minden stílushoz, legyen az elegáns, hétköznapi vagy sportos. A legtöbb arcformán jól mutat, de ettől független konzultálj a borbélyoddal az arányokról!

 

2. Slicked back

A slicked back a pompadour frizurával van egy szinten, ugyanis szinte azonos népszerűséget tudhat magáénak. Nagyon kedvelt frizura, ami nem csoda, ugyanis elég sokoldalúan viselhető. A pompadour párosításával könnyen tiéd lehet a legjobb fade frizurák egyike. A felső hajrész lehet egészen hosszú, vagy csak közepesen, amit lehet feszesen formázni, de hanyagul, lazán is. Könnyen alakíthatod a mindennapjaidhoz, függően attól, hogy mennyi időd van a hajformázásra. A hátrafésült frizuránál a felső hajrész egyszerűen csak hátrafelé van fésülve és formázva. Sok esetben kerül rá hajlakk, az extra tartás érdekében. Abszolút kortalan, minden korosztály számára remek megjelenést biztosít. Bátran viselheted elegáns, hétköznapi és sportos ruhadarabok mellé is, mindegyikkel nagyon jól mutat. Bármilyen fade-el párosíthatod, alacsony, közepes és magas elhalványulással is nagyon jól néz ki. Döntsön a preferenciád!

 

3. Comb over

Evezzünk egy kicsit klasszikusabb vizekre. A comb overt gyakran tekintik kicsit konzervatívabb frizurának, talán alapvető formája miatt, ugyanis feszes, szabályos formázást követel. Szigorúan balról jobbra van formázva, és a választékot gyakran gépi megerősítéssel erőteljesen láthatóvá teszik. Van akinek ez sok, és naturális választékkal viseli ezt a fazont, de nem ez a jellemzőbb. A gép megerősítés mindenesetre ad egy modern megjelenést a frizurának, ami egy fade technikával párosítva kifejezetten esztétikus frizurát eredményez. Ha fokoznád a modern vonalat, kérj mellé nyugodtan egy magas vagy közepes fade elhalványulást, ha pedig maradnál a konzervatívabb vonalnál, akkor kérd alacsony fade-del. Egyértelműen az egyik legjobb fade frizurák közé tartozik ez a kombináó!

 

4. Spiky

A spiky egy igazi klasszikus, minden korosztályban jó megjelenést nyújtó és sokoldalú frizura. Lényege, hogy egy texturált megjelenést adnak a hajnak. Ezt egy úgynevezett textúrázott vágási technikával érik el. A felső hajrészen a haj lehet egészen rövid, középhosszú és hosszú is, attól függően, hogy milyen hosszúság tetszik a legjobban. Az oldalsó és hátsó részeken a hajat rövidre vágják, amihez tökéletes választás egy fade technika. Egy elhalványulás sokkal modernebbé teszi a spiky frizurát. A közepes fade az egyik legjobb választás, ez kellően tartja a fókuszt a tüskés frizurán, miközben az oldalsó részt is látványossá teszi. Sportos, hétköznapi és elegáns frizurákhoz is jól passzol!

 

Tökéleteset szeretnél? Gyere el hozzánk!

Ha szeretnéd, hogy a frizurád tökéletes legyen, és ne csak önmagában, hanem rajtad is, akkor gyere el hozzánk! Nálunk minden fodrász figyelembe veszi a fejformád és az arcod arányait, amihez hozzáigazítjuk a frizurád. A személyre szabás a titka a jó frizurának, ugyanis a lényeg, hogy a hajstílus amit vágnak neked, kiemelje az arcod előnyös vonásait, és elvonja a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Mi ebben segítünk neked, ha az A76 barber shop-ba jössz vágatni! 🙂

Foglalj időpontot hajvágásra ITT ?