Hajápolási tippek férfiaknak

Ha szépítkezésről van szó, inkább a gyengébbik nem többórás időtöltése villan be egy pillanatra, ahol furcsábbnál furcsább termékek és eszközök jelennek meg a fürdőszoba különböző pontjain. Valójában azonban a férfiak számára is vannak olyan teendők, amik rendszeres elvégzést igényelnek, hogy ápolt és igényes legyen a külső! Ismerjük el, nincs annál kiábrándítóbb, amikor egy férfi hajkorona ápolatlan, fénylik, és persze nem a wax-tól. Mutatjuk milyen a hatékony hajápolás férfiaknak! 

Ha a hajápolási rutinod eddig egy samponból és egy langyos, olykor hideg, esetenként meleg vízből állt, akkor itt az ideje, hogy szintet lépj, és kialakíts egy tisztességes hajápolási rutint. Ha azon aggódsz, hogy ez merőben több idődet veszi majd el, és a tárcádat is megkopasztja, akkor ezeket az elméleteket dobd félre! A rendszeres hajápolás férfiaknak is épp olyan fontos, mint a nőknek! 

Viszlát mindennapi hajmosás

Máris egy költséghatékony tipp. Téves azt gondolni, hogy ha minden nap megmosod a hajad, akkor az a lehető legjobb, és legalaposabb megoldás arra, hogy szép és egészséges hajad legyen. A fejbőr, számára szükséges természetes zsírokat, azaz faggyút termel. Ennek a faggyúnak a fejbőrön való jelenléte elengedhetetlen ahhoz, hogy a haj és a bőr megfelelően működjön.

Mi történik, ha megmosom a hajam?

A hajsampon, főleg az átlagos samponok, nagyon kemény formulákat tartalmaznak, ami keményen is bánik a hajunkkal és a fejbőrünkkel. Minden alkalommal, amikor hajat mosunk, a fejbőrünk és hajunk számára szükséges faggyúkat eltávolítjuk. Természetesen arra szükség van, hogy a felesleges, felgyülemlett zsírokat eltávolítsuk, de nem mindegy, hogy milyen mértékben. Az erős hajsamponok a faggyú nagy részét eltávolítja, azt is, amit nem kéne. Ha ezt minden nap, vagy túl sűrűn megteszed, akkor a fejbőröd ezeket a faggyúkat pótolja, egyre nagyobb ütemben, és egyre többet, hiszen nem győzi majd a pótlást. Ettől a hajad egyre jobban fog zsírosodni, és elnehezedik.

Mivel és hogyan kell végezni a hajmosást?

1. Tipp – Természetes sampon

A rendszeres hajápolás férfiak esetében elmaradhatatlan, azonban fontos hogy jó minőségű termékeket használjunk. A legjobb és legkíméletesebb akkor leszel a hajadhoz és a fejbőrödhöz, ha természetes alapanyagú hajsampont használsz. Ezek sokkal kíméletesebbek a fejbőrhöz, és csak a többlet faggyút távolítják el a fejbőrödről. Nem terhelik meg a fejbőrt, és nem nehezítik el a hajadat a mesterséges alapanyagok. Minimális költségráfordítást kell csak beáldoznod, hiszen nem kerül sokkal többe, ha megfelelő sampont vásárolsz. Nem kell a legdrágábbat választanod, ez nem feltétlen tükrözi a minőségét!

hajápolás férfiaknak szakállmosás

2. Tipp – Hajtípus

Szintén egy hatékony tipp, hogy a hajtípusodnak megfelelő terméket vásárolj. Először is azért, mert nem kell azon kapnod magad, hogy nem jól működik a sampon, vagy nem hozza a várt eredményt, jó esetben 3 használat után oda adod a haverodnak, vagy az asszony elhasználja, rosszabb esetben meg az első kukába dobod. Ez nem túl környezetbarát, de a pénztárcádhoz sem túl kíméletes.

Ha a hajtípusodnak megfelelő sampont választod, biztosan megfelelően fog működni a hajaddal, és eredményes lesz. Hiába vásárolnál jó terméket, ha az a sampon zsíros hajra való, de neked száraz hajad van. Nem olyan hatást fog kiváltani, és többet ártasz, mint segítesz! Járj utána, hogy száraz, zsíros vagy normál hajtípusod van-e, és ennek megfelelően válassz. A samponokon kifejezetten ezeket fogod megtalálni: „zsíros hajra”, „száraz hajra”, „normál hajra”. Ha ezt figyelembe veszed, nem lősz mellé.

Ha nem tudod megállapítani, milyen típusú a hajad, ugorj be hozzánk az A76 barber shop-ba, ahol segítünk neked ebben a kérdésben! ?

3. Tipp – Mennyi az annyi?

Természetesen vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen, hogy minden nap megmosd a hajad, de valljuk be, ez nem annyira gyakori. Van az a munka, az a hőfok, és az a bulimennyiség, de nem egész évben Ahhoz, hogy a hajad egészségesen és megfelelően működjön, heti 3x, maximum 4x mosd meg a hajad. Ennél többször csak nehezíted a működést, és felesleges is!

Ápold megfelelően

A hajat nem csak tisztítani kell, hanem ápolni is. Számos olyan tényező van a mindennapok folyamán, amik károsan hatnak a hajad szerkezetére, és gyengítik azt. A haj kiszáradhat, töredezetté válhat, ami nem túl esztétikus. Pár egyszerű lépéssel ezeken könnyen és hatékonyan tudsz segíteni!

4. Tipp – Hajbalzsam

Hajmosás után mindig használj kondicionáló hajbalzsamot. A balzsam feltölti a hajat nedvességgel és olajokkal, amiket a sampon a hajmosás során elvett. Ettől a haj sokkal puhább és egészségesebb lesz! A balzsam esetében is részesítsd előnyben a természetes összetevőket tartalmazó terméket, ez sokkal kíméletesebb a hajadhoz!

A balzsam használatakor koncentrálj a hajvégekre, mert itt sokkal sérülékenyebb a haj. Bőségesen vigyél fel rá balzsamot, hagyd hatni egy pár percig majd alaposan öblítsd le!

5. Tipp – Pótold az olajokat!

Használj minden nap hajvégápoló olajat. A természetes összetevőket tartalmazó (pl. mandulaolaj, argán olaj) hajápoló olajok feltöltik a haj szerkezetét, puhítják és hidratálják azt. Hozzájárul, hogy a haj ne száradjon ki, ezzel ne legyen töredezett. 

olaj topp hajápolás férfiaknak

6. Tipp – Kerüld a magas hőmérsékletet

A vizes haj sokkal sérülékenyebb, ugyanis a szálak felülete érzékenyebb. A hajszárítás során a magas hőfok könnyen megsérti a hajat, amitől töredezett és száraz lesz. Ha hajat szárítasz, végezd alacsonyabb hőfokon, és ne tartsd túl közel a hajadhoz a hajszárítót. Ezzel segítesz, hogy ne érje akkora hő a hajszálaidat, és ne sérüljön.

7. Tipp – Járj borbélyhoz rendszeresen

Akármilyen kisangyalként is ápolod a hajad, sérülni biztosan fog. Mindenkinek sérül, csak nem mindegy, hogy milyen mértékben. Ha gondosan ápolod és vigyázol rá, minimális sérülés lesz csak a hajvégeiden, amit el kell távolítani, nem pedig hosszú centiméterek. 4 hetente érdemes borbély szalonba menni frissítő vágásra, ahol eltávolítják a sérült részeket, és a haj teljesen egészséges állapotba kerül. Az A76 barber shop-ban bármikor igénybe veheted a hajvágást! 

Te megteszel mindent?

Természetes, ha férfiként nem akarsz túl sok időt a fürdőben tölteni, főleg azzal, hogy olyan elfoglaltságokat csinálj, amit a nőknek titulálnak. Ha azonban szeretnél ápolt és vonzó lenni, akkor nem csak azzal kell foglalkoznod, hogy mit veszel fel reggel, hogy az inged ki van-e vasalva és hogy a hajad jól be van-e belőve.

Az összképnek kell rendbe lennie, minden részletre odafigyelve. Hiába van jól belőve a hajad, ha az nem egészséges és esztétikus. Mindig legyen tiszta, hidratáld megfelelően, és használj megfelelő termékeket! Hajápolási tippjeink tartalmazzák a legfontosabb dolgokat! Nem kell velük órákat a fürdőben töltened, és a fizetésed felét sem fogja elvinni! Légy tudatos, és figyelj oda magadra!