Ezek a legférfiasabb rövid szakállformák

Egy kis arcszőrzet növesztés nagyszerű módja a megjelenésed tökéletesítésének. Egy rövid szakáll könnyű, gyors, és merően férfiasabb kinézetet nyújt. Sokan nem mernek belevágni a szakállnövesztésbe, mondván, hogy nincs megfelelő genetikájuk egy erőteljesebb szakállhoz. A jó hír az, hogy erre nincs is mindenkinek szüksége. Nem kell, hogy hosszú legyen a szakállad, ahhoz, hogy jól nézzen ki.

A rövid, igényes és ápolt arcszőrzet épp olyan férfias, mint egy hosszú változat. Itt is igaz uraim, hogy nem a méret a lényeg. Lehetsz egy 3 napos borostával is lenyűgöző. Egyszerűen csak arra van szükség, hogy megtaláld a megfelelő stílust, ami passzol hozzád és az adottságaidhoz. Hagyd, hogy a természet pár hétig tegye a dolgát, és utána jöhet az igazítás. Segítségül elhoztuk neked a legférfiasabb rövid szakáll formákat, amiket érdemes átrágnod, ha mégis növesztenél egy kis rőzsét.

Neked való a rövid szakáll?

Először is. Mielőtt rövid szakállnövesztésbe kezdenél, tedd fel magadnak a kérdést: nekem való ez? A rövid szakáll rendszeres karbantartást igényel. Sokan azt hiszik, hogy mivel rövid, alig kell vele valamit csinálni, de valójában rendszeresebben kell vele foglalkozni, mint egy hosszú szakállal. Rendszeres trimmelésre, fazonigazításra és borotválásra van szükség, hogy a méret és a fazon megmaradjon. Mivel rövid szakállról van szó, a hosszkülönbség hamarabb szembetűnik, mint hosszú szakáll esetén. Ha például körszakállat növesztesz, rendszeresen, nagyjából minden másnap le kell borotválnod a körszakállon kívül eső összes többi arcszőrzeted, hogy az jól mutasson. Tehát, ha elfoglalt vagy, és tudod, hogy nincs naponta maximum 10 perced, hogy rendbe tedd a szakállad, vagy nincs kedved ilyen rendszerességgel eljárni a borbélyodhoz, a rövid szakáll lehet, hogy nem neked való.

Milyen rövid szakáll stílus való nekem?

Ez több dologtól függ. Először is, hogy milyen az arcformád, másodszor pedig, hogy milyen az arcszőrzeted. Szerencsére rövid szakáll esetében rengeteg stílust kipróbálhatsz. Ha foltokban nő a szakállad, akkor is van több stílus, ami erre a problémára tökéletesen megfelel.

Ha a fejformát nézzük, akkor egy két trükk van, amit jó, ha tudsz. A kerek arcú férfiaknak érdemes szögletes szakállstílusokat választaniuk, amik struktúrát és szöget adnak az archoz. A négyzetes arcformájú férfiaknak pedig a természetesebb, nem túl éles vonalú szakállakat kell előnyben részesíteniük. Ezek segítenek lágyítani az erőteljes vonásokat. A szív és gyémánt alakú arc esetében nagyobb hangsúlyt kell fektetni az arányok optimalizálására. Általánosságban elmondható, hogy a vastagabb, teltebb stílusok a legmegfelelőbbek, hogy az erőteljes csontozatot optikailag lágyítsák.

1. Borosta

A jól ápolt borostát tartják az egyik legvonzóbb férfi szakállstílusnak. Egyszerű, férfias, és helyesen formázva csodákat tesz. Kontrasztot ad az arcnak, kiemeli az előnyös vonásokat, és jól elvonja a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Sokan azt hiszik, hogy a borosta a legkevésbé melós szakáll, pedig talán ezzel kell a legtöbbet foglalkozni. Ahhoz, hogy ápolt megjelenése legyen, és ne csak egy szedett-vedett borosta, rendszeresen kell trimmelned, azaz visszavágnod, valamint formáznod. Mindenképp fektess be egy jó szakállvágóba. Határozd meg a neked legmegfelelőbb hosszt, és tartsd is azt. Természetesen ha nem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor az A76 barber shop-ban a csjok pillanatok alatt rendbe teszik a borostád.

 

2. Rövid full beard

Ez a fajta szakállstílus tökéletes választás azok számára, akik kedvelik a teljes szakállat, viszont a hosszú változat nem éppen a világuk. Ez a rövid hosszúságú teljes szakáll egy igazán markáns megjelenést nyújt. Alapvetően egy klasszikus fazon, hiszen talán ez az egyik legtermészetesebb a borosta mellett. Egyszerűen csak hagyd nőni pár hétig a szakállad, majd, ha már megvan a kívánt hossz, akkor formázd meg. Ahhoz, hogy a rövid full beard ne evezzen hanyag vizekre, érdemes létrehozni és rendszeresen karbantartani a nyakkivágást. Ezt megteheted borotva segítségével, de kárheted az A76-os lányok segítségét is. Talán az utóbbi egyszerűbb, és precízebb.

 

3. Erőteljesebb bajusz

Talán kétféle férfi létezik ezen a bolygón. Aki imádja, és aki utálja a bajuszt. Kétségkívül szembetűnő, és markáns külsőt kölcsönöz. Van akinek ez már sok, de van, aki éppen ezt imádja benne. Ha szeretnéd, hogy a kontraszt ne legyen annyira éles, akkor egy ápolt borostát hagyj az arcodon. A kettő együtt tökéletes kombináció egy vagány, mégis kissé visszafogottabb szakállhoz. A rendszeres karbantartás itt is fontos. Ha a borostás verzió mellett döntesz, akkor itt elmaradhatatlan a rendszeres trimmelés. Emellett a bajuszt is rendszeresen formázni kell, hogy az mindig jól mutasson.

 

4. Körszakáll

A körszakáll egy igazi klasszikus szakállviselet. Eleganciát és bölcsességet sugall. Talán azért is, mert a 70-es években leginkább az orvosok és az ügyvédek vágattak maguknak körszakállat. Egy biztos, hogy kifinomult külsőt kölcsönöz. Jó választás abban az esetben, ha foltosan nő a szakállad. A körszakáll egy bajuszból, egy kecskeszakállból és egy őket összekötő sávból áll, ami egy kört alkot. Határozott vonalvágással készül, az arc többi részén pedig bőrig van borotválva az arcszőrzet. Ha négyzetes arcformád van, érdemes gömbölyített verziót választani, ha pedig kerek arcod van, maradj a szögletes változatnál. Karbantartás szempontjából rendszerességre és stabil kezekre lesz szükséged. Ha nem akarod otthon faragni, akkor még mindig áll az ajánlatunk. Az A76 barber shop-ba tökéletesen hozzá igazítjuk az arcformádhoz.

 

5. Balbo szakáll

A balbo szakáll jellegzetes és egyedülálló alakja miatt igen kedvelt szakállstílusnak számít. A balbo szakáll egy bajuszból, egy ajak alatti szőrpamacsból és egy kecskeszakállból áll, ami kiterjed az áll vonalán. Nagyszerű választás azok számára, akiknek foltosan nő a szakálluk. A balbo szakáll azokra a területekre összpontosít, ahol általában a legtöbb arcszőrzet nő. Kerek és szögletes arcformák kimondottan profitálhatnak a balbo stílusból, mivel segít a figyelmet az arc alsó részére összpontosítani. Ennél a stílusnál az első dolog az, hogy hagyod az arcszőrzeted a kellő hosszúságra megnőni. Ezután javasoljuk, hogy tégy egy kirándulást az A76 borbély szalonba, hogy a csajok megfelelően formára vágják neked. Sokkal könnyebb lesz otthon frissíteni a szakállad, miután a formát már egy szakember megalapozta.

 

Te melyik fazont választanád?

Akármelyik fazon mellett is döntesz, fontos, hogy fektess energiát a szakállad ápolásába. Egy szakáll akkor néz ki igazán jól, ha látszik rajta, hogy rendszeresen foglalkoznak vele, és karban tartják. Az elhanyagolt, szedett-vedett szőrszálak semmiképp se férfiasan, inkább barlanglakósan hatnak. Járj rendszeresen borbély szalonba, és frissítsd a szakáll formáját rendszeresen.