Férfi hajak és férfi frizurák, új trendek 2022-ben: Melyik való neked?

Általánosan elmondható, hogy szinte az összes férfi frizura vagy a mozivászon világhíres színészeitől, vagy egy bizonyos zenei kultúra / korszak képviselőitől, vagy a hadsereg / maffia tagjaitól lett előbb vagy utóbb nagyon népszerű.

 

Amióta az ember a Földön van, az egyes férfi frizurák nem csak azt jelentették, hogy ez a haj tetszik, vagy éppen jól áll nekem, hanem sokszor társadalmi státuszt, hovatartozást szimbolizáltak, vagy éppen egy eszme mellett, vagy ellen történő állásfoglalást is jelentettek.

Gondoljunk csak a 70-es évek hippi korszakának természetességére, amelyet az érintetlen hosszú hajakkal fejeztek ki. Ezzel szimbolizálták a békét és a szeretetet és ezzel teremtettek egy szöges ellentétet a háborúzó katonák szigorú, felnyírt hajtrendjével szemben.

De melyek a trendek 2022-ben? Melyek azok a sérók amiket Budapest utcáin is gyakran látsz, de esetleg nem tudod hogy hívják? Mit mondj a fodrászodnak, ha ezt szeretnéd elkészíttetni? Nézzük sorba 2022 divatos férfi hajait!

A Crop / French crop / croptop férfi haj

A crop, vagy francia crop, egyes helyeken croptop-nak is hívják frizura lényege a férfifrufru hangsúlya a frizurán, ezáltal a természetesség kiemelése. Lényege, hogy a férfi hajat oldalt és hátul egészen rövidre vágjuk és átmenettel kötjük össze a felső résszel ami azonban néhány centi hosszú marad és előre lesz fésülve. A crop – főleg a texturált crop – esetében a borbély a fejtetőn lévő hajrészbe ollóval textúrát is vág, ami azt jelenti, hogy egy speciális ritkítási eljárásnak köszönhetően a felső hajtincsek szemmel láthatóan elkülönülnek egymástól, ezért a hatás kimondottan természetesnek tűnik majd.

 

french crop

 

A crop esetében rengeteg variáció létezik, ami egyébként igaz az összes férfi frizurára is, mert ezek inkább stílusjegyek, vágási típusok mint egy konkrét nagyon szigorúan körülhatárolható frizurák. Kérheted a borbélytól finom átmenettel, de erősebb kontraszttal is (disconnected), hátul lehet benne kontúr, felül fésülhető szögegyenesen előre, de akár előre / oldalra is, a szakállat pedig szintén te találod ki mellé. 2022-ben egyre több crop frizkót fogsz látni az utcákon, főleg a hosszabb verzióból, ami szintén crop!

 

french crop

 

A lényeg ugye itt is az oldalsó rövid és a felső hosszú hajrész kontrasztján van és persze a felső rész előre fésülésén. Kinek ajánlott? Ha a hajad nehezen kezelhető – arra nő amerre ő szeretne, vagy elől kopaszodsz, ritkásabban nő a hajad, és / vagy magas a homlokod, akkor a crop kellően egyensúlyozza majd ezeket a hiányosságaidat!

Az Undercut fade férfi frizura

Átmenet minden mennyiségben! 2022-ben továbbra is ezek a kérések pörögnek a barber shop-okban. Az undercut, vagy alányírt hajvágás lényege, hogy az oldalsó rész és a fejtetőn lévő rész között éles a kontraszt. Igen, igen, a crop is undercut! Felül pedig, hogy hogyan fésülöd az rád van bízva.

 

undercut

 

Hátranyomod slicked-back stílusban, az elejét megemeled a hajszárítóval pompadour fazonra, vagy hanyagul oldalra lököd a hajtömeget side-part-ba, csak a fantáziádra és a séród adottságaira van bízva. Az átmenetek többsége 0-ból, vagy bőrből kezdődik, és az átmenetet kérheted a szakálladba is, hogy szépen össze legyen dolgozva a pajesznál. Kinek ajánlott az undercut fade? Nem árt ha felül van legalább 6-10 cm-es hajhosszod, és minél sűrűbb a hajad a fade undercut annál jobban fog kinézni. Magas homlok, vagy keskenyebb fejforma esetén nem biztos, hogy ez a legjobb férfi frizura választás, mert ez a frizura csak tovább fogja nyújtani az arcod!

A Spiky férfi haj

Harmadik versenyzőnk a spiky férfi frizura amit hívhatnánk tüsinek, felfelé állítottnak, vagy tépettnek is. Szintén ezerféle formátumban létezik, a lényeg, hogy a fejtetőn lévő részt előre + felfelé vágja és szárítja a borbélyod. A spiky legnagyobb előnye, hogy reggel körülbelül 30 másodperc alatt belőhető és ebben benne van a szárítás is. Ezen kívül sokkal nehezebb elaludni, ami a sietős reggeleken nagy segítség lehet. A spiky ajánlott azoknak, akiknek szélesebb, oválisabb, vagy kerek az arcformájuk, ugyanis ez a férfi frizura remekül megnyújtja az arcot.

 

spiky

 

A faux hawk verziójában pedig sokkal nagyobb tömeget és ívet engedve a fejtetejére mégjobban, még markánsabban hangsúlyozható vele a fejforma

 

faux hawk

A Quiff férfi hajstílus

A quiff férfi frizura első ránézésre úgy néz ki mintha egy sima hátrafésült undercut lenne, vagy egy pompadour – ha az eleje feljebb van szárítva és hosszabbra van hagyva – de a quiff ezen túl rendelkezik plusz egy tulajdonsággal: Felül mindig rendezetlen, hanyag, lazább tartást mutat, ezért sokkal természetesebb hatást kelt.

 

quiff hairstyle

 

A quiff remekül hordható minden stílushoz ezért akkor sem fogsz hülyén kinézni, ha öltönyben nyomod minden nap, de akkor sem ha a lazább street, vagy casual stílus képviselője vagy.

A Slicked back + szakáll kombó

Utolsó versenyzőnk a 2022-es férfi haj trendekben a modern haj + szakállkombó, a hátrafésült + szakáll kombinációja, 2 olyan extra erős férfi faktor, amit ha egyszerre alkalmazol a képeden – és mindkettőhöz megvannak az adottságaid – akkor garantáltan nem fogod tudni levakarni a nőket magadról 🙂

 

slicked bacl

 

A slicked back – azaz hátrafésült – frizkót kérheted átmenettel, vagy a klasszikusabb gengszter stílusban oldalt hosszabbra hagyva. A szakáll pedig az egészen rövidtől a favágó hosszúig is korrektül fog illeszkedni ehhez a férfi frizura és szakáll kombóhoz.

Ok, de melyik férfi frizura való nekem?

A kérdésre adott válasz mindig onnan indul, hogy milyenek az adottságaid. Sűrű a hajad vagy ritkább? Elől kopaszodsz vagy hátul, vagy sehol? Milyen magas a homlokod, tehát a hajad milyen magasan kezd el nőni? Milyen a fejformád? Hol van a forgód? A fejformád ovális, szögletes, hosszúkás, kerek, háromszög vagy szív alakú? (Igen, ilyen sokféle van!)

A borbélyod feladata többek között az, hogy segítsen kiválasztani, hogy melyik séróhoz vannak meg az adottságaid, melyik passzol a fejformádhoz és melyik hozza ki leginkább az egyéniséged!

Az A76 Barber Queens, az első olyan barber shop ahol csak csajok a borbélyok és hidd el, hogy a női szemek sokkal jobban tudják, hogy mi áll jól egy férfinak és pro minőségben el is készítik neked az álom frizkót. Váltanál? Kellene egy új séró? Vagy a meglévőt turbózzuk kicsit fel? Nézd meg a bemutatkozó videónkat, foglalj időpontot Pesti vagy Budai szalonunkba és bízd magad az A76-os borbély királynők szakértelmére!