Legnépszerűbb gengszter frizurák: Top 5 fazon a filmvászonról!

1920, Amerikai Egyesült Államok, szesztilalom, és a többi. Egy korszak, amelyről lehetetlen megfeledkezni, amelynek társadalma a mai napig inspirálóan hat a korszak kedvelőire. A gengszter korszak egy igazán különleges időszak volt, ami nem csak a kultúrát, a divatot is merően meghatározta. Ha te is átszellemülsz a gengszter filmek láttán, ha whisky-t kortyolgatva Al Capone bőrében érzed magad, akkor ne feledkezz meg a gengszter frizurák változatairól se!

A gengszter korszak kialakulása

1920 január 16.-án lépett életbe az az alkotmánymódosítás az Amerikai Egyesült Államokban, amely az alkoholos italok forgalmazását és fogyasztását tiltotta. Ez volt a híres Volstead-törvény, amelynek a legtöbben egy cseppet sem örültek. A szesztilalom életbe lépett, ezzel együtt feléledtek a tömeges lázadások és a mindennapos tüntetések. Hosszú távú sikert ugyan nem értek el az alkotmánymódosítással, de a szeszcsempészet és a zugkimérés fellendülését egyértelműen igen. Ezzel sikerült felemelkedniük a new-yorki és chicagoi gengszterbandáknak, na meg a híres Al Capone-nak.

A frizurán túl

A gengszter korszak ihlette hajstílusok kifejezetten sajátosnak mondhatók. Klasszikus úri stílusok, amik oldalt és felül egyaránt rövidre voltak vágva. Ezek a stílusok az 1920-as években terjedtek el igazán, a gengszterbandák felemelkedésének ideje alatt.  A gengsztereknek a képviselt hajstílus nem csak egy frizura volt, hanem egy közösséghez való tartozás bélyege. Jelképezte az erőt, a lázadást és az anyagi helyzetet is. Akkoriban luxusnak számított borbélyhoz járni, így aki ezt megtehette, egyértelműen kitűnt a többiek közül. Emellett a gengszter frizurák folyamatos karbantartást igényeltek, ami akkoriban nem volt túl jellemző, így az igényességre is erősen utalt.

Számos stílus és hossz terjedt el, így elmondható, hogy a kor gengszter frizurái kifejezetten sokoldalúak voltak. Egy komplett életstílust jelképeztek, nem csak egy egyszerű hajstílust. Ha inspirál a korszak, vagy szeretnél egy rossz fiús, mégis elegáns stílusra szert tenni, nézd meg a kor legnagyobb gengszter frizuráit, ami mozivásznakat inspirált!

A legjobb szesztilalmas frizkók

Ha a jelenlegi fodrászod nem tudja, hogyan kell vágni a szesztilalom korabeli gengszter frizurákat, akkor tedd a mércét magasabbra, és keress fel profi borbélyt. Mi az A76-ban bármilyen frizurát elkészítünk neked, a lehető legjobb minőségben. Meg is mutatjuk az 5 legnépszerűbb gengszter frizurát, amit mindenképp ki kell próbálnod, ha bírod a korszakot.

Klasszikus slicked back

A slicked back, azaz a hátrafésült frizura nem csak napjainkban annyira népszerű, a gengszter korszakban is meglehetősen felkapott stílusnak számított. Modern változatában leginkább rövid, géppel felnyírt oldalakkal kérik, azonban, ha a gengszter korszak jegyeit akarjuk hozni, akkor az oldalakat hagyjuk hosszabbra! Ez egy tipikus rosszfiús, mégis úrias fazon, ami minden stílus mellé jól passzol. Mindenképp legyen egy jó hajformázód, és egy fésűd, amivel otthon is ügyesen be tudod lőni a fazont. Egyszerűen csak kezdd el hátrafelé fésülni a hajad, és kövesd a másik kezeddel, amire már előzetesen felvitted a waxot. Ugye nem kell mondani, hogy fényes waxot vagy zselét válassz?

zselés haj

Klasszikus side part

Valóban nagyon klasszikus, évszázadok óta. Az egyik legkedveltebb férfi hajstílus az oldalra fésült frizura, elvégre minden arcformán jól mutat, minden stílushoz jól passzol, és könnyű karbantartani. Azonban, ha egy kicsit más oldalról közelítjük meg, könnyen varázsolhatunk belőle gengszter frizurát. Az oldalakat vágasd rövidre, a felső részt szintén, azonban legyen hosszabb, mint az oldalak. Egy fényes formázóval feszesen formázd oldalra a felső részt. Ezt megteheted balról-jobbra és jobbról-balra is. Válaszd azt, amelyik szimpatikusabb, illetve amelyik jobban áll az arcod formájához.

gengszter frizurák

Comb over

Hiába, a comb over népszerűsége ma is tart, azonban a gengszter korszakban rendkívül elterjedt volt. Kissé erőteljesebb hatást keltett, mint más frizurák, ugyanis akkoriban is szerették a választékot géppel megerősíteni. Ez ma már nem olyan ritka, akkor azonban az volt. Egy kissé modernebb stílusa volt, inkább a fiatalabb korosztály választotta. A comb over lényege, hogy a frizura oldalt és hátul rövidre van vágva, rendszerint géppel. A felső rész szintén rövid, de hosszabb az oldalaknál. Úgy kell elképzelni, mint a side part frizurát, csak itt kikötés, hogy balról jobbra formázzuk a frizurát. Az igazi comb over frizuránál biztos, hogy meg van erősítve a választék géppel. Mindenképp válassz mellé fényes hajformázót, hogy meglegyen a gengszter hatás!

comb over gengszter frizura

Hátrazselézett haj

Kicsit slicked back, kicsit comb over, de valahogy egyik se. Különleges stílus, ami színtiszta gengszter vonalakkal rendelkezik. A frizura különlegességét a géppel megerősített választék adja. Ennek a mentén kerül formázásra a felső hajrész, méghozzá feszesen, hátrafelé. Ehhez kissé hosszabb felső hajrészre lesz szükséged, hogy tisztességesen hátra tudd fésülni. Lehetőleg az oldalakat vágasd rövidre!

gengszter frizurák

Kócos side part

A fiatalabb generáció egyik legkedveltebb frizurája volt, tömény fényességgel. A klasszikus side part frizuránál hosszabb felső hajrészre lesz szükséged hozzá. Oldalt továbbra is maradj a rövid, géppel feltolt átmenetnél! Formázhatod balról-jobbra és jobbról-balra is, lehetőleg ezt az arcformád határozza meg, illetve a választékod, ha van. Ennek a frizurának a különlegessége, hogy egy-egy tincset kiemeltek az oldalra söpört hajrészből, és hagyták a homlokra futni. Használj a formázáshoz fényesebb waxot, és biztos lesz a siker!

side part

Válaszd az A76 barber shop-ot

Gengszter korszak ihlette frizurára vágysz, de félsz az eredménytől? Nálunk nem kell! Az A76 barber shop-ban borbélyaink egytől-egyig profik, akik határozott és maximalista jellemek. Minden apró részletre odafigyelnek, hogy mérnöki pontosságú eredményt nyújtsanak. Emellett nőként sokkal jobban látják, hogy mi áll igazán jól egy férfinak, így, ha valakik, ők biztosan segítségedre lesznek, főleg ha tanácstalan vagy, hogy milyen fazont szeretnél. Nem csak nőként, szakmailag is segítenek! Pontosan tudják, hogy milyen fejformához milyen frizura illik, valamint milyen hossz és milyen fazon. Bízd rájuk magad, és garantált lesz a magabiztosságod!