Szakáll formázás: Ezt a 7 tippet fogadd meg

A szakáll megfelelő gondozása talán soha nem volt olyan egyszerű, mint napjainkban. Annyi termék és eszköz áll rendelkezésre az egészséges és ápolt megjelenésű szakáll fenntartásához, hogy mindössze csak pár technikát kell megtanulnod és alkalmaznod, hogy elérd a legjobb hatást.

Függetlenül attól, hogy épp életed első komolyabb szakállát növeszted-e, vagy a már meglévő vad sörényt próbálod megszelídíteni, a cikkben leírt szakállformázó technikák és eszközök lehetővé teszik, hogy a te kezedben legyen az irányítás, és maradandó benyomást kelts!

1. Legyél türelmes

Ha még csak most határoztad el magad egy férfiasabb szakáll mellett, akkor fontos emlékeztetned magad arra, hogy türelmesnek kell lenned! Minden jó dologhoz idő kell, és nincs ez másképp a szakállal sem. Legalább 4, de inkább 6 hétig ne nyúlj a szakálladhoz! Ne vágd le, ne formázd! Csak hagyd nőni, és megerősödni a szálakat. Ne kezdj el pánikolni, ha egyes helyeken foltokat tapasztalsz. Legalább 4 hétnek kell eltelnie, hogy az arcodon lévő minden szőrszál elkezdjen növekedni. Ezután a szálak szépen összeérnek és egységes szakállat alkotnak!

 

2. Válassz megfelelő formát

Egyik legfontosabb leszögezni való a forma. Épp ahogy egy frizuránál, a szakállnál is fontos, hogy az személyre legyen szabva. Passzoljon a stílusodhoz, preferenciádhoz, személyiségedhez, de ami a legfontosabb, hogy passzoljon az arcod formájához. Vannak olyan fazonok, amik míg egy hosszúkás arcon tökéletesen mutatnak, addig egy kerek arcon egyenesen förtelmesen.

 

Az egyik legfontosabb tipp hogy megtaláld azt a fazont, ami illik a fejformádhoz és az egyéni vonásaidhoz. Ezt nem kell egyedül megtenned, hiszen laikusként ez nem túl egyértelmű feladat. Az A76 barber shop-ban segítünk megtalálni a hozzád legjobban illő fazont, ami a lehető legjobban fog mutatni az arcodon!

3. Ügyelj a hosszúságra

Ahhoz, hogy a szakállad rendezett legyen, és annak is tűnjön, fontos, hogy mindig tartsd rendbe a hosszúságot. Elengedhetetlen a szakállvágó géppel való rendszeres trimmelés. Az arcodon a szőrszálak különböző ütemben nőnek, ezért mindig vannak hosszabb és rövidebb szálak. A hosszabb szálak látványosan kitűnnek a szakállból, és ránézésre bokros, kezeletlen és ápolatlan hatást kelt. Szóval, mindig legyen egységes hosszúságú a szakállad! Ettől egyébként sokkal tömöttebbnek is tűnik majd a szakállad!

4. Válaszd a megfelelő éleket és formákat

A fazon mellett szintén nagyon fontosak az élek és formák. Nem mindegy, hogy az arcodhoz milyen a szakállvonalad. Ha az arcodon túlzottan dominálnak az élek, akkor érdemes egy lágyabb, természetesebb vonalat adni a szakállvonaladnak. Ha pedig az arcod túl lágy, és erőteljesebb megjelenést szeretnél, akkor érdemes határozott élekkel dolgozni. Ezzel egy markánsabb szakállat kapsz, amitől az arcod is férfiasabbá válik.

 

 

Tehát, ha élekkel teli arcod van, válassz lekerekített szakállvonalat, ha pedig az arcod túl kerek és lágy, akkor maradj a határozott, erőteljes éleknél!

5. Tartsd rendbe a nyakad

A megjelenésedet nagyban befolyásolja az, hogy mennyire foglalkozol a nyakad alatti területtel. Mivel ott is nő szőr, ott is karban kell tartanod magad. Nem elég ha az arcodon patika állapotban van a szakállad, menj lejjebb is! Nem muszáj tisztára borotválnod a nyakad, vannak férfiak akik kifejezetten szeretik meghagyni a szőrt a nyakukon is, főleg egy rövidebb borostánál. Viszont, mindig végezd el a trimmelést ezen a területen is, hogy rendezett és ápolt legyen! Nagyon sokat dob a megjelenéseden, úgyhogy figyelj rá!

 

6. Ápold a szakállad

Rengeteg bosszantó tényező léphet fel a szakállasok életében. Ott van például a viszketés, a korpásodás, a szőrszálak töredezése, na meg a szakáll hullás. Mindezek eléggé meg tudják keseríteni a mindennapokat, úgyhogy érdemes odafigyelni pár dologra, hogy ezeket elkerüld.

1.Használj minden nap jó minőségű, természetese összetevőket tartalmazó szakáll olajat. Ez segít puhítani a szőrszálakat és az arcbőröd. Ezzel nagyon hatékonyan fellépsz a viszketés ellen, és az arcszőrzeted is sokkal egészségesebb lesz.

 

 

2.Szerezz be egy jó minőségű, 100% vaddisznósörtéből készült szakáll kefét. Használhatod minden nap, de az is elegendő, ha heti 4x-5x óvatosan, körkörös mozdulatokkal átkeféled a szakállad. Ezzel elkerülöd a szőrtüszők begyulladását, a szőrszálak benövését, és a korpásodást, ugyanis eltávolítod vele az elhalt hámsejteket.

 

3. Heti 3x-4x mosd meg a szakállad természetes összetevőkből előállított, kifejezetten szakállmosáshoz készült samponnal. Ezzel eltávolítod a szennyeződéseket és a felhalmozódott zsírokat a szakálladból. Emellett ha hosszabb a szakállad, érdemes a további napokban sima vízzel átmosni, hogy a napközben belekerült port és szennyeződést eltávolítsd belőle.

 

Ha már kellő hosszúságú a szakállad, és fixálást igényel, akkor használj szakáll waxot, hogy a rőzséd kellő pompájában tündököljön. Elég egy borsónyit egyenletesen eloszlatni a szakálladon, és formázd úgy, ahogyan szeretnéd! Mindig győződj meg, mielőtt felvinnéd a waxot, hogy a szakállad tiszta és száraz!

7. Legyen jó borbélyod

Akármennyire is ügyes vagy, elkerülhetetlen, hogy borbélyhoz járj. Ha nem is 2 hetente, de havonta legalább egyszer. Egy jó fodrász segít neked megtalálni a hozzád legjobban illő stílust, rendbe teszi a szakállad formáját, ugyanis eljön az idő hogy kevés leszel, és kelleni fog egy hozzáértő, profi kéz. Emellett ő az aki segít neked olyan tanácsokat adni, amivel sokkal egyszerűbb és hatékonyabb lesz a szakáll ápolás és a szakáll formázás.

Nálunk  az A76 barber shop-ban remek kezekben leszel. Női borbélyaink sokkal jobban látják, hogy mi áll a legjobban egy férfinak. Nem csak elmondják, meg is csinálják neked, a lehető legprecízebben. Emellett segítenek ellátni pár jó tanáccsal, amivel könnyebben boldogulsz majd a mindennapokban!