Göndör hajad van? Akkor ezeket a frizurákat ajánljuk!

Minden férfi, akinek göndör haja van, tudja, hogy a küzdelem valós. A göndör göndör férfi haj legtöbbször rakoncátlan, és nehezen szelídíthető meg. Bár egyesek úgy gondolhatják, hogy egyszerűbb búcsút inteni a fürtöknek, de a haj szerkezetét és egyediségét tekintve ez vétek lenne. Minden a megfelelő technikán, kivitelezésen és fazonon van. Annak bizonyítására, hogy a göndör haj az egyik legstílusosabb megjelenés, és hogy igenis az egyik legsokoldalúbb férfi hajstílus, elhoztuk neked ezt az átfogó cikket. Megmutatjuk, hogyan lehet a természetes textúrát megtartani. Átvesszük a legjobb göndör sérókat, és azt is megmutatjuk, hogyan ápold megfelelően. Itt vannak a legszexisebb göndör frizurák férfiak számára.

Rövid göndör frizurák

Göndör Tight

Egyes férfiaknak a göndörnél is göndörebb fürtjeik vannak. Feszesebbek, kisebbek és akaratosabbak. Erre jó választás a göndör tight frizura. A hajat lehet egyhosszra, de lehet oldalt rövidebbre nyírni, mint a felső részt. A felső hajrész annyira legyen csak hosszú, hogy a göndör haj textúrája még jól látható legyen, és még meglegyen a saját tartása a hajnak. Adhatsz neki egy kis formázást valamilyen hajformázó segítségével, de ha az igazi göndör fürtjeid vannak, arra sincs szükség.

 

Göndör slicked back

A göndör slicked back frizura kétségkívül egy formabontó, és figyelemfelkeltő frizura. Szintén egy rugalmas fazon, ugyanis a hosszúságról te dönthetsz. A slicked back esetében annyi a lényeg, hogy a felső hajrész legyen annyira hosszú, hogy formázással tudd hátra „nyalni”. Természetesen ez göndör haj esetében nehezebbnek tűnik, de valójában ha nem a tipikus afro fürtjeid vannak, teljesen jól kivitelezhető. Válassz egy olyan formázót, ami kiegészíti a hajad természetes textúráját, de kellő tartást biztosít. Akinek hosszabb a haja és göndör, nagyobb rugalmasságot kap, ugyanis amikor visszafele formázzák a hajukat, megváltoztathatják a szétválás módját és a haj hosszát. Az oldalsó részen a hajat vágathatod rövidre, átmenetesre, de hagyhatod hosszabban is, ahogy neked kényelmes.

 

Középhosszú göndör frizurák

Göndör Fringe

Fringe, azaz, a férfi fufru. Sokak mumusa, és sokak kedvence. Akinek a mumusa, valószínűleg azért, mert nem úgy képzeli el, ahogyan azt kell. A fringe minden olyan frizurára ráhúzható, ahol a hajat oldalt rövidre vágják, a fejtetőn pedig hosszabbra hagyják, és egy része ennek rálóg a homlokodra. Ez volna a frufru. Így már nem is olyan vész, igaz?
Nem igényel túl nagy törődést, és meglehetősen könnyű formázni. Ha alapvetően jól állnak a fürtjeid, akkor még formáznod sem muszáj. Jó választás sportos, elegáns és casual viseletek mellé. A fringe egy tökéletes göndör férfi haj, ha valami egyszerűre de nagyszerűre vágysz! 

 

quiff göndör férfi haj

Quiff

A Quiff az egyik legjobb megjelenésű göndör férfi haj, minden korosztály számára. Klasszikus, és kifejezetten alkalmas göndör hajú srácoknak. Sőt, nekik a legalkalmasabb. A tökéletes göndör quiff kulcsa az, ha kísérletezel a hajad lehullásának módjával és mértékével. Az egyik legpozitívabb tulajdonsága a quiff frizurának, hogy széles körű szabadságot ad. Alapjában egy lazább, kócosabb pompadour frizura (ITT olvashatsz bővebben a pompadour, és más híres hajstílusokról). Oldalt rövidre vagy pedig középhosszúra végjék, attól függően, hogy milyet szeretnénk. Felül hosszúra hagyják, és itt jön a szabadság. Nem feltétlen kell formázni, de ha formázod is, rád van bízva, hogy miképp. Fésülheted előre-oldalra, hátra, vagy csak oldalra, rajtad áll. Nem igényel erős rögzítést.

 

Hosszú göndör frizurák

Göndör Glossy

Ennél a fazonnál egy jó vágásra lesz csak szükséged, és egy király hajformázóra. A fazon lényege, hogy a hajadat egy hosszúságúra növeszted. Legjobban talán akkor néz ki, ha még bőven váll feletti a hossz. Nem túl hosszú, de nem is rövid. A hajad természetes göndörségét nem bántod! Egy formázó segítségével adhatsz neki egy fazont, de ha szerencsés vagy, és a hajad önmagában is jól áll, akkor erre sincs szükséged. Ha egy kicsit fényesebb hajformázót használsz, akkor olyan hatása lesz, mintha Te lennél Szicília királya. Karbantartása nagyon egyszerű, csak ollós hajvágásra kell eljárnod néha, hogy igazítsanak a fürtjeiden. Nagyon jól mutat inghez, de egy póló kombinációval is remekül elvan.

 

quiff göndör férfi haj

 

Fontos, hogy a hajadat csakis ollóval vágják, hogy megmaradjon a textúrája. Ha valami más eszközzel próbálják megközelíteni, fuss, és gyere hozzánk az A76 borbély szalonba. Mi vigyázunk a göndör fürtökre, tudjuk mi az, hogy kincs.

Tipp: lődd be formázóval, vegyél fel egy inget, mosolyogj szépen, és válassz kedvedre a nők közül.

Man bun

A man bun, azaz a férfi konty egy igen markáns fazon. Nevével ellentétben nagyon férfias megjelenést ad! Egyszerűnek és klasszikusnak semmiképp, feltűnőnek, egyedinek viszont annál inkább mondanám. Választhatsz egyhosszúságú man bunt, amikor a hajat megnöveszted egy hosszra, és azt kontyolod fel. Ha egy kicsit többet szeretnél, vagy vinnél bele egy kis pluszt, akkor oldalt vágathatod rövidebbre, és kérhetsz bele átmenetet is.

 

göndör férfi haj man bun

 

Sokan óckodnak tőle, mert hát milyen már ha egy pasinak kontyba van a haja.. Hát ultra menő! Ennél a fazonnál időre és türelemre lesz szükséged, és megfelelő hajápolásra. Ha megvan a kellő hossz, akkor pedig egy ügyes kis kézmozdulatra, meg egy erős hajgumira. A kontyolást pikk pakk megtanulod, olyan, mint a sörözés. Adja magát.

Egyszerűnek és klasszikusnak semmiképp, feltűnőnek, egyedinek viszont annál inkább mondható frizura!

Így ápold megfelelően a göndör hajat

  1. Ahhoz, hogy a göndör frizura jól mutasson, alaposan kell ápolni. Akkor szép, ha megvan a sajátos esése és textúrája. Ehhez elengedhetetlen olyan fésűt használnod, ami nem tünteti el a göndör fürtjeidet, és nem bontja szét apró elemeire.
  2. A gyakori mosást kerüld! Nem tesz jót a göndör hajnak, ha túl gyakran van mosva. Könnyebben sérül, ami töredezéshez és kiszáradáshoz vezet. Az meg nem lenne szerencsés, hogy megnövesztetted nagy küzdelmek árán a hajad, és le kéne vágni. Heti2x, max 3x mosd.
  3. Mindig használj kondicionálót, ha megmosod a hajad. Ez segít puhítani a hajad, amitől könnyebben kezelhető lesz. Emellett táplálja és hidratálja a hajszálakat.
  4. Óvatosan a hajszárítóval! Ne használd max fokozaton, csak azért, hogy minél hamarabb készen legyél. A forró levegő felsérti a haj felső rétegét, sokkal sérülékenyebb lesz, és nagyon könnyen töredezik. Alacsony hőfokon használd, és ne tartsd túl közel a hajadhoz.
  5. Mindig használj hajvégápoló olajat. Ez védi, ápolja és táplálja a hajszálat. Ettől sokkal nehezebben lesz sérült a hajad.

Aláírjuk, hogy a göndör haj nem a legegyszerűbb hajszerkezetek közé tartozik. Sem ápolás, sem pedig vágás szempontjából. Viszont, a legkülönlegesebb hajról van szó, és jóval sokoldalúbb, mint azt gondolnánk. Számos fazon alkalmas a göndör hajhoz! Egyes sérók sokkal jobban néznek ki göndör fürtökkel, mint egy egyszerű, egyenes hajjal.

Válassz megfelelően

Azt tartsd szem előtt, hogy milyen egyedisége van a te hajadnak. Milyen a göndörsége, mennyire rugalmas, és hogy milyen stílust hordanál a legszívesebben. Számos fazon közül választhatsz. Mi az A76 barber shop-ban rengeteg göndör hajjal dolgoztunk már. Érdemes a vágás előtt átbeszéli az élképzeléseket. Hogy milyen gyakran sportolsz, milyen életvitelt élsz, milyen a ruhatárad stb. Ennek alapján, és a fejforma valamint az adottságok alapján nagyon jó tippeket tudunk adni, hogy melyik fazonokat érdemes kipróbálnod. Segítünk abban is, hogy ezután hogyan ápold, hogyan formázd és hogy mikor kell jönnöd legközelebb. Ha tanácstalan vagy, hogy melyikbe is vágnál bele, gyere el hozzánk az A76 szalonba, és segítünk Neked! Ha az oktogon környékén jársz, az Andrássy út 76-ban megtalálsz minket, ha pedig a Móricz környékén van dolgod, akkor a Móricz Zsigmond körtér 11-12 szám alatt várunk.