7 férfikonty fajta, ha a Manbun a stílusod

Sokan azt gondolták, hogy a man bun, azaz a férfi konty nem lesz hosszútávú frizura trend. Ennek ellenére nehéz lenne azt mondani, hogy a man bun nem állta ki az idők próbáját. Számos változatával bőven túltett egy szezonális trenden, és egy igazi toplistás férfi frizurává vált. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a férfi konty az egyik legférfiasabb frizura, persze csak ha jól van vágva. Mint minden frizuránál, a férfi kontynál is vannak buktatók, amit jó ha elkerülsz, ha a férfias, karizmatikus férfi külső a cél.

 

Ha a tökéletes férfi kontyot keresed, de nem tudod mi alapján, és hogyan válassz, akkor ez a cikk neked szól! Elhoztunk mindent, amit a man bun-ról tudnod kell, és megmutatjuk a legnépszerűbb és legférfiasabb fazonokat!

Mi az a Man bun férfi frizura?

A man bun, azaz a férfi konty egy igen kétélű fegyver. Van aki imádja, és van, aki valósággal utálja. Az utálók tábora szerint a hosszú haj nem férfias, és a kontyot hagyjuk meg a nőknek. Nos, a helyzet az, hogy a nők nagyobb százaléka igenis férfiasnak, és ha ez még nem elég, vonzónak és szexinek tartja az ápolt férfi kontyot. A frizura lényege, hogy a hajat hosszúra növesztik, és felkontyolják. Ezt meg lehet tenni többféleképpen is. Lehet egyszerű egyhosszúságú a hajad, de lehet felnyírt is.

 

 

Épp, ahogy minden más fazon, ez is elmehet negatív irányba. Ha nincs meg a megfelelő hajápolás, akkor sokkal inkább lesz igénytelen ősember, mintsem kívánatos filmsztár beütésed. A man bun-hoz sok sok türelemre és kitartásra lesz szükséged, ugyanis évekbe telhet, mire tisztességes hosszúságúra nő a hajad. Ezt érdemes gyorsítani vitaminokkal és célzott étrenddel, hogy mihamarabb célba érjünk. Egy hajgumin kívül nem igen lesz szükséged másra. Néhányan még dobnak rá egy kis lakkot, biztos ami biztos. Nagyon jól illik elegáns viselethez, de a hétköznapi és sportos öltözék mellé egyenesen tökéletes!

Honnan ered a Man bun frizura?

A man bun eredetét nem olyan egyszerű kideríteni, ugyanis a történelem során többször felcsillant a hosszú haj. Ha igazán régre megyünk vissza, ott van például Buddha. Az ókori bölcset, a buddhizmus meghatározó alakját is mindig férfi kontyban ábrázolják. Úgy tartják, hogy buddha azért viselte ilyen magasra kötve a haját, hogy magasztosnak tűnjön. De ha vallási szempontból nézzük, talán azért, hogy közelebb kerüljön az éghez!?

 

 

Egy kicsit előre haladva az időbe, ott vannak a szamurájok és a vikingek is. Legtöbbünknek talán ők jutnak az eszünkbe, ha a hosszú haj kerül szóba. A hosszú haj ezekben a körökben alap viselet volt, amit hol felkötöttek, hol befontak.

Ettől korábban is találkozhattunk a man bun frizurával, egészen pontosan Booklyn-ban. Ha csak pár tíz évvel ezelőttre utazunk vissza, az ottani bártenderek és hipszterek közkedvelt hajviseletével, a férfi konttyal igen gyakran találkozhatnánk.

A Man bun, mint átmenet

A férfi kontyot nem csak célzottan viselheted, hanem egy átmenetei időszakra is lehet a társad. Ha az a célod, hogy hosszú hajat növessz, akkor a még kevésbé hosszú, átmeneti időszakban tökéletes viseletet nyújt. Amit ne felejts el, az az, hogy amíg a man bun frizuráig eljutsz, több hónapba telhet. Tehát a türelmedre nagy szükséged lesz! Továbbá, a rendszeres ápolásról se feledkezz meg. Elég vészes, ha csak fogod és feldobod kontyba a frizkód, kibackelve a hajmosást. Nem kell minden nap habfürdőben pompáznia a fejednek, de heti 2-3 alkalommal mosd meg hajsamponnal!

Top 7 Man bun, ha a férfi konty a te stílusod

1.Klasszikus Man bun

A klasszikus férfi kontyhoz nincs szükséged másra, mint türelemre. Hosszúra kell növesztened a hajad, mindenhol. Ez évekbe is telhet, ezért érdemes vitaminokkal és célzott táplálkozással gyorsítanod a folyamatot. Figyelj oda a rendszeres hajápolásra, hogy a frizurád mindig tiszta legyen. A klasszikus man bun esetében egyszerűen csak fel van kontyolva a frizurád. Fogd össze az egészet, és egy masszív hajgumi segítségével kontyold be. Nagyon jól mutat minden stílushoz, legyen az elegáns, hétköznapi vagy sportos.

 

 

2. Géppel felnyírt, átmenetes férfi konty

Ha egy modernebb, látványosabb férfi kontyot szeretnél, akkor az átmenetes verzió remek választás. A frizur lényege, hogy a hajat oldalt és hátul rövidre, géppel felnyírt átmenetesre vágják, felül pedig egészen hosszúra hagyják, és gumival kontyba fogják. Tökéletesen kivitelezhető egy slicked back frizurából, ha a felső részt hagyod egészen hosszúra megnőni. Ez a fajta férfi konty szintén jól mutat elegáns, hétköznapi és sportos viseletek mellé.

 

 

3. Undercut Man bun

Az undercut egy modern vágási technika, ami nagyon különleges és vagány megjelenést nyújt. Az undercut lényege, hogy a frizurát hátul rövidre vágják. Oldalt szintén rövid átmenetesre vágják, az átmenet hosszát viszont hirtelen megváltoztatják. Ettől a haj oldalt kap egy erősen kontrasztos részt. A felső hajrészt hosszúra hagyják, és egy hajgumi segítségével kontyba fogják.

 

 

4. Fade Man bun

A fade szintén egy hajvágási technika, amivel szintén egy nagyon modern stílust lehet elérni. A fade jó választás, ha minden más technika nem elég rövid számodra, ezt ugyanis egészen bőrig le lehet vinni. Ezzel nagyon szépen össze lehet dolgozni a szakálladat a hajaddal a pajesz résznél, ami szintén nagyon szép eredményt hoz. A fade man bun tökéletes viselet az elegáns, hétköznapi és sportos viseletek mellé is.

 

 

5. Fél Man bun

A félig felfogott konty az egyik legkülönlegesebb man bun, amit férfi viselhet. Ha erőteljes és karakteres arcod van, amiből árad a férfi erő, akkor tökéletes választás lehet! Ha lágy, inkább nőiesebb arcod van, akkor ezt érdemes kihagynod! A frizura lényege, hogy a hajat egy hosszúságúra növeszted. Szintén kell a türelmed, de megéri. A félig felfogott man bunt úgy tudod kivitelezni, hogy a frizurádat vízszintesen megfelezed. A felső részt hajgumival kontyba fogod, az alső részt pedig hagyod kiengedve. Különleges viselet, ami sokkal férfiasabb tud lenni, mint aminek hangzik!

 

 

6. Alacsony Man bun

Az alacsony man bun nagyon hasonlít a klasszikus man bun frizurához. Szintén egy egyhosszúságú frizurára lesz szükséged. Növeszd türelmesen, és ápold rendszeresen a frizurád! Ha megvan a kellő hossz, egyszerűen csak fogd össze a hajad, és egy hajgumival kontyold be. A kontyot ne felül vagy középen, hanem alul alakítsd ki. Ez egy kicsit lazább fazon, ami nagyon jól illik sportos és hétköznapi viseletek mellé.

 

 

7. Pull-through Man bun

A “pull-through” azaz az “áthúzott” man bun egy sokkal lazább, gyorsabb fazon. Szintén egy egyhosszú hajra lesz szükséged. Amitől ez a fazon más, az az, hogy nem egy teljes kontyról van szó, hanem egy gyors, áthúzott fél kontyról. Csak fogj meg egy hajgumit, fogd egybe a hajad, és csinálj egy félhurkot. Ezt vagy alulra, vagy pedig középre helyezd el. Sportos és hétköznapi viseletek mellé tökéletes választás, de egy zakó mellé sem elhanyagolható!

 

 

Csak türelem

Ne ijesszen el a tudat, hogy időbe telik, amíg eljutsz a tisztességes man bun frizuráig. A növekedés időszaka alatt legalább lesz lehetőséged egy csomó féle frizurát kipróbálnod. Attól sem kell tartanod, hogy bohócként fogsz kinézni, mire rendesen megnő a hajad. Rengeteg frizura alternatíva van, ami tökéletes választás a köztes időkben. Nincs szükséged másra, mint kitartásra, na megy egy jó borbély sem árt! 

Az A76 barber shop-ban, női szemmel pontosan tudjuk, hogy egy férfi mitől néz ki igazán jól! Segítünk megtalálni neked minden fázisban a tökéletes frizurát, ami illik hozzád, a fejformádhoz és az adottságaidhoz. Foglalj időpontot hozzánk, és segítünk tökéletes külsőt varázsolni Neked! Várunk az Andrássy út 76-ban vagy a Móricz Zsigmond körtér 11-12-ben.