Az A76 Barber Queens az első olyan borbély szalon ahol csak csajok vágják a férfi hajakat és a szakállakat. Nem túl elterjedt dolog, hogy egy ilyen férfias szakmát nők űznek, de ennek is megvan az előnye.

 

Sokszor egy női szem jobban el tudja találni azt, hogy milyen frizura áll jól egy férfinak, ha ráadásul borbély, akkor az ügyes kezeinek hála el is tudja készíteni a hajat.

 

Ebben a cikkben most végigvesszük az 5 legnépszerűbb férfi frizurát, és megnézzük, hogy melyik kinek állhat jól, illetve, hogy melyiket kinek célszerű választani.

Természetesen alapvetően a hajtípusunk, adottságiank, fejformánk és természetesen a stílusunk határozza meg, hogy melyik férfi frizura lesz az ideális választás, de ha még nem találtad meg a tökéletes férfi hajat, vagy éppen váltanál, akkor lehet, hogy hasznos segítség lesz számodra ez a cikk.

A lista az itt bemutatott férfi frizurákról nem teljes körű, ennél sokkal többféle férfi hajat el tudunk készíteni, az az 5 fazon viszont a legnépszerűbb a vendégeink körében. Ezek a férfi frizurák az A76 Barber Queens Móricz Zsigmond körtéri szalonjában készültek, de ha a lakóhelyed vagy a munkahelyed miatt az A76 Andrássy esik közelebb, akkor ugyanilyen magas minőségű férfi hajvágásra számíthatsz ott is.

 

Rövid férfi frizura

 

A rövid haj, amely nullából, vagy bőrből kezdődik, felül lehet hosszabb, de akár egyhossz is. Nagyon fontos viszont, hogy a rövid férfi frizurába is ugyanúgy kerül átmenet, és ettől lesz teljesen más mint amikor otthon maszekolsz a hajvágógéppel egyedül 🙂

 

 

A rövid haj előnye, hogy szinte semmilyen vesződséget nem igényel reggel, hajmosás után is fél perc alatt megszárad. Nem tudod elaludni ezt a hajat, edzés, sportolás közben praktikus és lehet, hogy a barátnőd is szereti simogatni a szúrós sörtédet 🙂 Jellemzően az oválisabb fejformájú embereknek áll jól, akiknek nem szükséges az, hogy egy magasabb, dúsabb frizurával egyensúlyozzuk az arc “tökéletlenségeit”. A legfontosabb tanács rövid frizuránál: Ne otthon csináld! Tudjuk, hogy vonzó, hogy 2 perc alatt letolod magadnak a hajvágógéppel, de abból lesznek a klasszikus golyófejek 🙂 Hidd el, hogyha mi vágjuk szépen átmenettel akkor még egy pár milliméteres hajba is tudunk neked formát vágni, nem is beszélve ugye a szakállról.

 

Klasszikus férfi frizura

 

A klasszikus stílus, azaz a felül hosszú hátrafésült frizura. Felül hordhatod teljesen hátrafésülve, vagy akár hátra / oldalra is. Oldalt az átmenet jellemzően nem megy át nagyon rövidbe, hátul pedig egy finom satírral érjük el az igényes ápolt megjelenést.

 

 

Ez az a férfi frizura, amely soha nem megy ki a divatból, mert viselőjének férfias megjelenést biztosít, legyen szó elegáns, vagy casual megjelenésről. Természetesen a klasszikus férfi frizurához, kell hogy legyen hajad, ezért bizonyos adottságokat megkövetel ez a séró. Előnye, hogy női szemmel is nagyon jól néz ki, pláne egy üzleti viselethez, az elkészítésében pedig a szárítási igénybe a legtöbb időt. Utána már egy wax + lakk kombóval meg is adható neki az egész napos tartás. A klasszikus frizurát, aki teheti – és van hozzá haja – mindenképpen legalább 1x érdemes kipróbálni, mert az arcok többségéhez jól áll. A nagyon kerek arcot is megnyújtja, és az ovális arcot is megfelelően koronázza.

 

Undercut férfi frizura

 

Az undercut férfi frizura – mint egy csomó más jó dolog – a katonai életből szivárgott be a hétköznapi divatba. Előnye a praktikum, az egyszerűség ötvözete a férfias megjelenéssel.

 

 

Nagyon hasonlít a klasszikus frizurához, a különbség csak annyi, amennyit a neve is mutat: Alá van nyírva egy kicsit oldalt. Az undercut lényege tehát, hogy a felül hosszú fazont oldal egészen nulláig vagy bőrig vágjuk le, ha kell akkor pedig választékot is húzunk bele géppel. Így egy oldal rövid, és szabad hajat kapsz egy felül tökéletesen formázható fazonnal. Az undercut stílus nagyon nagyon népszerű, a vendégek legnagyobb része ezt választja mert univerzálisan jó és a klasszikus férfi frizurához hasonlóan szinte mindenkinek jól áll. Reggel 2-3 perc alatt be tudod szárítani, utána jöhet a jól bevált matt wax és esetleg lakk.

 

Pompadour férfi frizura

 

A pompadour frizura eredet az 50-es évekig nyúlik vissza és jellemzően a zenei- és a filmvilág korai klasszikusai (Travolta, Elvis, stb…)hozta el a hétköznapi elterjedését is. A pompadour gyakorlatilag egy magasabb, jobban beállított klasszikus frizura, amely valaha a lázadást szimbolizálta.

 

 

A pompadour eredeti formájában a haj oldalt is hosszú volt, így amikor az egészet hátrafésülték akkor a tarkónál egy középre pödört formát adott ki. A mai modern pompadour-ok a kor elvárásainak megfelelően oldalt már felnyírtak. Mindenkinek ajánlott, aki egy picit bátrabb merészebb a stílusát tekintve, illetve fent legalább egy 10-12 centis hajjal rendelkezik.

 

Előre / felfelé fésült férfi frizura

 

Legutolsó versenyzőnk az ezerarcú felfelé, előre fésült “tüsi” hajviselet, amely egyébként elől hosszabbra hagyva fésülhető oldalra / hátra is. Ennek a stílusnak egyértelmű előnye a klasszikusokkal szemben, hogy rövidebb / ritkább / vékonyabb szálú haj is elegendő hozzá, illetve, hogy felfelé állítva jobban nyújtja az arcformát.

 

 

Az átmenet magasságával és a rövidségével variálható a stílus, így az üzleti viselettől egészen a merészig el lehet jutni, ki ahogyan szereti. Beállítása és szárítása jóval egyszerűbb, ezért kevesebb időt vesz igénybe, mint a felül hosszabb klasszikus formáké, és egyaránt fixálható matt vagy vizes hatású wax-szal. Ez a férfi frizura elsősorban annak ajánlott, aki nem bánja, hogy egy kicsit fiatalodik tőle, ugyanis amíg a klasszikus formák egy része idősít, ettől sokkal fiatalabbnak látszik az ember 🙂

Ez volt tehát az 5 legnépszerűbb férfi frizkó, amelyek at az A76-os borbély csajok nap mint nap elkészítenek. Tetszik valamelyik? Kipróbálnád? Vagy egyedi ötleted van, amit szeretnél profi minőségben elkészíttetni? Akkor jelentkezz be VI. vagy XI. kerületi barber shop-unkba és már akár ma elkészítjük neked álmaid férfi frizuráját! Foglalj időpontot online, a Borbély csajokhoz és gyere várakozás nélkül!

 

Bejelentkezem hajvágásra!

Comments are closed.