Balbo szakáll: Minden, amit tudnod kell róla

Figyelembe véve, hogy Vasember marha menő, nem mehetünk el a szakálla mellett szó nélkül. Kétségkívül népszerűvé tette a Balbo szakállat, és az egyik legkedveltebb szakálltípus lett a férfiak körében.  Nem is csoda, hiszen Robert Downey Jr. arcán, valljuk be, férfi szemmel is igen ígéretes.

 

 

Ha csíped a Marvelt, vagy szereted a szuperhősöket, esetleg csak simán belépnél a bosszúállók körébe, akkor mindenképp ismerkedj meg a balbo szakáll rejtelmeivel. Ebben a cikkben megtudhatod, honnan ered az egyik leghíresebb szakállstílus, ami minden bizonnyal a te arcodon is egy jolly joker. Megmutatjuk mik azok az alapvető dolgok, amiket tudnod kell róla, és megmutatjuk azt az 5 balbo stílust, amivel nem tudsz mellé lőni. Felkészültél?

Honnan ered a Balbo szakáll?

A balbo szakáll egy olasz férfi, Italio Balbo remekműveként vált népszerűvé a második világháború idején, aki történetesen a fasiszta diktátor, Mussolini jobbkeze volt. Nevét természetesen utána kapta.

 

 

Érthető, ha így azt gondolod, hogy kell a francnak, de ha azt vesszük, hogy a Balbo szakáll mára már sokkal inkább a Vasember védjegye, akkor máris mindjárt más a helyzet. Azt nem mondom, hogy a szakállal az ereje is a tied lesz, mert hát persze hogy nem, hiszen Ő a Vasember, de a sármját simán behozod vele.

 

Nézzük, miképp épül fel egy fasza Balbo szakáll: alapvetően 3 különböző rész alkot egy egészt.

  1. Egy szabályos, nagykönyvben előírt bajuszból,
  2. Egy úgynevezett „lélektapaszból, ami az alsó ajkak alatti szőrpamacs,
  3. Egy szakállból, ami az ajkak alatti szőrpamaccsal egy fordított T betűt alkot.

 

Ha Balbo szakállat szeretnél, ennek a 3 résznek tökéletesen egyeznie kell, mert ha nem… hát akkor az nem Balbo.

A Balbo szakáll eredetétől eltekintve egy különleges szakállstílus, ami kifinomultságot és érettséget sugall. Rendkívül sokoldalú, és nagy előnye, hogy a legtöbb arcformával nagyon jól működik.

Kinek ajánlott a Balbo szakáll?

Rendkívül sokoldalú, és nagy előnye, hogy a legtöbb arcformával nagyon jól működik. Az erős állkapoccsal rendelkező férfiaknak is nagyon jó választás, hogy hangsúlyozzák vonásaikat. A kerek vagy szív arcformán is előnyös, mert az arcszőrzet meghosszabbítja az arcot, miközben hangsúlyosabb állat hoz létre. Akiknek túl keskeny az álluk, a Balbo számukra nem lesz adu ász, mert a fazon nem tud elég hosszúságban terjeszkedni, és inkább furcsa, mintsem vagány szakáll lesz az eredmény.

 

 

Karbantartását tekintve nem lehet elmenni amellett, hogy ez nem egy borosta. Kicsit időigényesebb fazon, amivel igenis foglalkozni kell, és mindig frissen kell, hogy legyen nyírva, hiszen a Balbo szakáll úgy lesz Balbo szakáll. Mondjuk Vasembernek még egy robotharc után is tökéletesen áll, úgyhogy a nyugis hétköznapokon ez nem lehet probléma. Tehát ha van kitartásod és energiád foglalkozni a szakálladdal, akkor vágj bele.

Ha Balbo szakállra vágysz

Először is várd ki a 4-6 hét növekedési időszakot. Egy esztétikus Balbo szakállat úgy a legegyszerűbb a legjobban elkészíteni, ha bőséges arcszőrzettel érkezel a borbélyodhoz. Neki is jobban fog tetszeni, és neked is jobban bejön majd a végeredmény.

Ha otthon akarsz ügyeskedni

Nem túl ajánlatos otthon kísérletezni vele, figyelembe véve hogy mennyi ideig kell előtte növesztened a szakállad (jó érzés ha nem megy a kukába), illetve, hogy nem egy egyszerű, hétköznapi fazonról van szó. Persze tudjuk, hogy sok a lelkes, vállalkozó szellemű egyén, így nem kérdés, hogy szót ejtünk arról, hogy hogyan lehet otthon megalkotni a kivételes Balbo szakállat.

 

 

  1. Ha otthon akarod vágni, akkor is várj 4-6 hetet, hogy a szakállad elérje a teljes hosszát és sűrűségét. Így sokkal egyszerűbb lesz formázni.
  2. Kétoldalt borotváld le az arcszőrzeted.
  3. A szakállad alsó részét úgy borotváld, hogy érjen az állkapcsod vonaláig.
  4. Ezután a T jel jön. Az állkapocs vonalának végéből a szakáll érjen az alsó ajkakig.
  5. A szőrzeted mindig legyen rövidre vágott, és az arc többi részén mindig legyen frissen borotvált az arc. Ez a balbo szakáll lényege.
  6. A bajusz ne érintkezzen a szakállal.

Néhány lépés a Balbo szakáll borotválásához és karbantartásához

A balbo szakáll kialakításához először is ki kell választanod egy olyan szakállformázót, amivel egyenletesen, pontosan és könnyedén tudod vágni a szakállad. A szakáll alapvetően elég keskeny vonalakból áll, így szükség van pontosságra és kézügyességre. Mivel a balbo szakállnak mindig rövidre nyírtnak kell lennie, szükséged lesz egy jó minőségű szakállvágó gépre, amivel ezt könnyedén tudod vágni.

Balbo szakáll ápolása

A rendszeres karbantartáson túl ügyelj az arcbőrödre is, ugyanis sűrű borotválkozásnak lesz kitéve. A balbo szakáll akkor a legesztétikusabb, ha az arcbőröd és a szakállad is ápolt.

 

 

Naponta tisztítsd és fésüld meg a szakállad, és használj jó minőségű szakáll olajat, hogy a szőrzet puha és hidratált legyen. Mindig öblítsd le az arcod langyos vízzel a borotválkozás előtt, és használj borotvagélt hogy elkerüld a bőr irritációját és esetleges sérülését. Az arcbőrödre használj hidratáló krémet, hogy segítsd elkerülni a bőrirritációt.

Nézzünk néhány balbo szakáll stílust

A balbo szakállnak számos változata létezik. Igen népszerű fazonok, amit azt hiszem köszönhetünk a sok hírességnek, akik különböző balbo szakállakban feszengenek. Az alábbiak segítségével könnyen megtalálod, hogy Neked melyik tetszik a legjobban.

Klasszikus balbo

Ez a legalapvetőbb balbo szakállstílus, aminél a bajusz láthatóan nem kapcsolódik a szakállhoz, az állon lévő szakáll pedig tökéletesen illeszkedik a lélektapaszhoz. A klasszikus balbo-t az állon lévő szőr, az alsó ajkak alatti „lélekfolt” területe és az arcszőrzet többi részétől vizuálisan jól elkülönülő bajusz jelöli.

 

Horgony balbo

Egyetlen név, ami ezt a lenyűgöző stílust a leginkább leírja, nem más, mint Tony Stark, azaz a Vasember. Szexi, merész stílus, ami hihetetlen eleganciát ad. A horgony balbo a balbo szakáll nyírt és ápolt változata, vékony bajusszal és szögletes szakállal. Csodálatos.

 

Állkapocs balbo

Ha valakinek gyengébb állkapcsa van, akkor ez a fajta balbo jó választás, ugyanis az állkapocsvonal javításának legjobb módja az, ha optikailag erősítve van. Ennél a fazonnál az állkapocs mentén erőteljesebb a szőrzet, amivel erőteljesebb, markánsabb vonal érhető el.

 

Balbo szakáll kormánybajusszal

A balbo szakállat párosíthatod más stílusú, formás kormánybajusszal. A különböző stílusokkal való kísérletezés sokoldalúságot kölcsönöz. Nem szükséges az alapvető szabályokat követni. Egészen addig, amig a bajusz elkülönül a szakállal, addig jó vagy. Ha szereted a feltűnést, ez a stílus neked való, ugyanis kormányos balbo szakállal minden szem a tied.

 

„Neat and Clean” balbo

Ez a tiszta, jól elkülönülő balbo szakáll nagyon letisztult és szép megjelenést kölcsönöz. Az arcszőrzet jól körülhatároltan van levágva, ahol a bajusz és a szakáll vizuálisan erőteljesen elkülönül.

 

Te bevállalod?

Akár rövid, akár hosszú, akár erőteljes, akár egyszerűbb szakállra vágysz, a balbo szakáll különböző változataiból biztosan neked is jut egy. Különleges, elegáns és sokoldalú, ami jó választás azoknak, akik erőteljes szakállal rendelkeznek, de azok számára is, akiknek ritkásabb az arcszőrzetük. Megjelenése ellenére nem egy ördöngös fazon. Tény, hogy rendszeres karbantartást igényel, viszont egy jó eszköz segítségével Te is könnyen megtudod csinálni a rendszeres, friss borotválást.

Ha pedig erre nincs kapacitásod, de mindenképp ki akarod próbálni a fazont, egy jó borbély pillanatok alatt megcsinálja Neked. Az A76 barber shop-ban női borbélyaink heti szinten legalább 200 hajat és szakállat vágnak, így, ha edzett és gyakorlott kezekbe adnád magad, akkor látogass el a Móricz Zsigmond körtér 11-12 szám alatt található üzletünkbe, és legyél te az új Vasember. Online tudsz időpontot foglalni (ITT), de jöhetsz foglalás nélkül is, ha úgy kényelmesebb. Legyél te is bosszúálló, és mutasd meg a főnöködnek, hogy jobb vagy nála. Vagy ahogy Vasember mondaná, Nem elég ellene lenni, valami jobb mellett kell állni.