Talán elsőre neked is fura lehet az, hogy a féltve növesztett szakállad, olyanokra bízd, akiknek nincs is szakálluk 🙂 Vajon mit tudhatnak a szakálligazításról egy olyan barber shop-ban ahol a férfi fodrászok mindegyike csaj? Inkább megcsinálod otthon magadnak, az olcsóbb is meg hát te tudod, hogyan szereted hordani! Ha ide kattintva végignézed a munkáinkat talán már kapsz egy benyomást arról, hogy szakálligazításban milyen minőséget tudunk neked garantálni, de ebben a cikkben egy kicsit jobban körüljárjuk az otthoni maszekolós szakáll témát.

 

Az otthoni szakálligazítás hátrányai

 

A legtöbben akik nem járnak borbélyhoz mert az drága, és azt vallják, hogy egy hajvágó- vagy szakállvágógéppel ők is meg tudják alkotni otthon a formát, még soha nem látták a szakállukat igazán profin lenyírva. Itt most nem arról beszélünk, hogy beállítod a gépet 3-mas fokozatra, végigszántod vele a képed, esetleg ha profi vagy akkor a pajesznál pedig rövidebbre vágod. Ha a szakálligazítás ennyiből állna, akkor egyáltalán nem lenne szükség borbélyokra és barber shop-okra.

 

Az otthoni szakállvágás legnagyobb hátránya, hogy egész egyszerűen nem kívülről látod magad. Nem férsz hozzá teljesen az arcodhoz, csak a tükörből látod a szabálytalanságot és azt is csak korlátozottan.

 

Ezen kívül csak amatőr bolti eszközeid vannak, amikkel az eredmény is csak korlátos lesz, no meg persze nem végeztél borbély tanfolyamot és nem vágtál 3 év alatt többszáz féle arcformát, hogy pontosan tudd és értsd, hogy a tiédnél mire kell figyelni.

Megszoktad a sajátod, azt tudod valamennyire kezelni, karbantartani, na de most őszintén. Nézd meg ezeket a képeket és tedd a szívedre a kezed: Ennek a kinézetnek és igényességnek csak a töredékét is el tudod érni otthoni maszekolós szakálligazítással?

 

 

Az otthoni szakálligazítás előnyei

 

Legyünk teljesen objektívak és beszéljünk az otthoni szakálligazítás előnyeiről is. Ha csak borostád van és olyan szerencsés vagy, hogy az sűrűn és mindenhol ugyanolyan mértékben nő, akkor megúszod azzal, hogy a borotvával megigazítod a kontúrokat 2-3 naponta és máris ápolt kinézeted van.

Ezen kívül pénzt és időt is spórolsz mert ezt ingyen és bérmentve néhány perc alatt reggel is meg tudod csinálni. Ha viszont a borostánál már hosszabb a szakállad, vagy pont elhatároztad, hogy növeszteni szeretnéd, akkor szembesülni fogsz vele, hogy egy bizonyos hossz után már nem lesz elég az otthoni igazítás.

Végezetül, ha éppen nem tudsz eljutni a borbélyodhoz, akkor egy-egy alkalommal te is megigazíthatod géppel és borotvával is de vigyázz, hogy nehogy belevágj a jól kialakított szakállvonalakba!

 

Mit kapsz az A76 barber shop-ban ha szakálligazítást kérsz?

 

Ha ide kattintva megnyitod az online naptárunkat és bejelentkezel online egy szakállvágásra, akkor az első előny az, hogy nem kell várakoznod és pontosan akkor jössz hozzánk amikor neked jó, vagy amikor éppen erre felé lenne dolgod. A VI.kerületben az Andrássy úton a Kodály köröndnél és Budán, a 11. kerületben a Móricz Zsigmond körtéren is van A76 barber shop, így könnyebben be tudod tervezni a szakálligazítást.

Miután lehuppantál valamelyik borbély csaj székébe, első körben átbeszélitek, hogy milyen formát ad ki a szakállad, hogyan érdemes azt növeszteni, milyen gyakran érdemes vágni és hogy mit lehet abból kihozni. A konzultáció után elkezdődik a szakálligazítás borbély módra.

A pajesznál egészen rövidre, hogy szálak ne lógjanak ki oldalra, és a szakáll vonala szemből is kövesse az arcod vonalát. Ha szeretnéd – és a hajad rövidebb, vagy nullás átmenetből kezdődik -akkor a szakállba is vágunk átmenetet és teljesen összehozzuk azt a pajeszoddal.

 

 

Ahogyan haladunk lefelé az állad felé, átmenetes vágás következik géppel vagy fésű / ollóval. Nem egyhossz vágást alkalmazunk, hanem lefelé hosszabbodva trimmeljük meg a szálakat, hogy a szakállad szép íves legyen. Az álladnál kerek, hegyes, vagy szögletes formát választunk, a bajusznál szintén eldöntheted, hogy vágjuk rövidre, vagy legyen inkább hosszabb, magyar-bajusz a forma.

Az arcodnál, a nyakadnál oldalt és lent pengével húzzuk ki a kontúrt, hogy minden a lehető legszabályosabb legyen. Forró törülközős borotválást alkalmazunk, a végén pedig kellemes illatú és hűsítő after shave-et kapsz az arcodra.

Ha elég hosszú a szakállad, akkor a szakálligazítás végén nem forró levegőjű hajszárítóval + körkefével formázzuk a szakállat, a befejezéskor pedig szakállolajjal hidratáljuk a szálakat és adunk neki tartást.

 

Milyen gyakran érdemes jönnöd szakálligazításra?

 

Ez általában attól függ, hogy milyen hosszú a szakállad, de azt szoktuk mondani, hogy átlagban 3 hetente érdemes megigazíttatni. Persze ha a borbélynál igénybevett szakálligazításba rögtön beleszeretsz és folyamatosan szeretnéd ezt az ápolt és rendezett formát akkor 1-1,5 hetente ajánlott újra megismételni a szakállápolást.

Ne feledd, hogy a szakálligazításnál nem csak arról van szó, hogy szebbé varázsoljuk a szakállad, hanem azt is, hogy törődünk vele, ápoljuk és a gyorsabb növekedés / erősebb szálak miatt folyamatosan visszavágjuk. Hidd el, hogy ha egyszer kipróbálod az A76 barber shop-ban igénybe vett szakálligazítást, akkor onnantól már egy olyan szeánszként fogsz rá tekinteni, amit nem szívesen tagadsz meg majd magadtól 🙂

Jöhetsz hozzánk időpontra is, online bejelentkezéssel, de akár az utcáról is, a felénk jársz, ebben az esetben viszont nem biztos, hogy azonnal tudunk neked időpontot adni. Érdemes tehát előre foglalnod! Csak válaszd ki, hogy pesti vagy budai üzletünk esik neked útba, felejtsd el az otthoni szakálligazítást és nézd meg, hogy mit tudnak kihozni az A76-os borbély csajok a szakálladból!

 

Bejelentkezem a Móriczra!

Bejelentkezem az Andrássyra!

Comments are closed.